x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Petcu: Vreau să fiu judecat în libertate!

Marius Petcu: Vreau să fiu judecat în libertate!

de Diana Scarlat    |    10 Mai 2011   •   15:27
Marius Petcu: Vreau să fiu judecat în libertate!
Sursa foto: /Intact Images

164670-20110325181403003.jpgMarius Petcu le-a adresat o scrisoare colegilor de sindicat, prin care îi încurajează să lupte în continuare împotriva celor care vor să distrugă mişcarea sindicală. "De ce la mine nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie? De ce astăzi sunt un pericol public, iar când organizam acţiuni de protest cu zeci de mii de oameni, nu? De ce infractori înrăiţi şi cauze cu adevărat grele se judecă în stare de libertate, iar Marius Petcu trebuie arestat?”, le scrie liderul sindical colegilor.

Aflat de peste o lună în arestul central, Petcu declară că nu este vinovat pentru nimic din tot ce a fost acuzat, iar totul i s-a înscenat.

Fostul lider CNSLR Frăţia spune că după mai multe înfăţişări la Tribunalul Municipiului Bucureşti, la Curtea de Apel şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu mai crede într-o judecată corectă, în stare de libertate. "Vreau să fiu judecat în stare de libertate, vreau să-mi pot pregăti apărarea, vreau să-mi dovedesc nevinovăţia şi mai vreau un proces corect! E prea mult ce îmi doresc?”, exclamă Marius Petcu.

Liderul sindical mai spune că totul e doar o înscenare şi îşi roagă colegii să privească situaţia şi din alt punct de vedere. "Pe mine m-au redus deocamdată la tăcere, dar voi sunteţi încă puternici, iar cei pe care îi reprezentaţi sunt mai inteligenţi decât îşi închipuie adversarii mişcării sindicale! (…) Nu lăsaţi să se întâmple cu mine ceea ce mâine se poate întâmpla şi cu voi şi cu cei care încă mai luptă pentru drepturi şi dreptate!”, este mesajul lui Mariu Petcu pentru sindicalişti.

 

Celor care inca mai simt ca suntem colegi!

Dragi colegi,
M-am hotarat greu sa va scriu aceste ganduri, in primul rand pentru ca nu credeam ca va fi nevoie – increzator in justitie, iar in al doilea rand pentru ca demnitatea si orgoliul meu imi cereau sa ma descurc singur. Si probabil ca asa voi face pana la urma!
Sunt totusi de peste o luna in arestul central si am trecut in aceasta perioada prin toate starile si sentimentele pe care le cunosteam, dar si prin unele noi, nebanuite pana acum!
As vrea sa stiti de la inceput ca nu sunt vinovat de ceea ce am fost acuzat, cercetat penal, arestat si trimis in judecata! Chiar daca, prin metodele pe care le cunoasteti, astazi sunt privit ca un infractor, un pericol social si un vinovat inainte de a fi judecat si eventual, condamnat! Asa se intampla la noi!
De ce mi s-a intamplat mie asta, e greu de spus. M-am gandit si eu, dar va puteti gandi si voi la tot felul de raspunsuri... Din pacate, timpul trece dureros pentru mine si nu pot sa mai pierd nicio zi sau noapte cautand motive pentru situatia in care ma aflu!
Ne cunoastem de multi ani si m-as bucura sa stiu ca uneori va ganditi la fostul vostru coleg de baricada. Pentru ca daca este asa, atunci dintr-o minima solidaritate si poate ceva simpatie, ati putea sa fiti un punct important de sprijin pentru mine.

Dupa mai multe infatisari la Tribunalul Municipiului Bucuresti, la Curtea de Apel si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, am inteles ca sansele mele la un proces corect si la judecarea mea in stare de libertate s-au pierdut prin subteranele tenebroase ale justitiei! Asta inseamna ca sunt singur impotriva tuturor, pentru ca eforturile avocatilor si ale familiei mele de a ma ajuta s-au lovit de atitudinea unor judecatori care indeplinesc parca o misiune prestabilita!
Iar mie, de aici, din arestul central, mi-e greu, de fapt mi-e imposibil sa ma ajut altfel decat incercand sa-mi pastrez echilibrul si sa nu innebunesc!
Vreau sa fiu judecat in stare de libertate, vreau sa-mi pot pregati apararea, vreau sa-mi dovedesc nevinovatia si mai vreau un proces corect! E prea mult ce imi doresc?
De ce la mine nu functioneaza prezumtia de nevinovatie? De ce astazi sunt un pericol public, iar cand organizam actiuni de protest cu zeci de mii de oameni, nu?
De ce infractori inraiti si cauze cu adevarat grele se judeca in stare de libertate, iar Marius Petcu trebuie arestat?
Ca totul e doar o inscenare si ca mi-au indepartat colegii prin suspiciune, neincredere si teama, deocamdata stim doar eu, familia mea si cei care mi-au ramas prieteni adevarati in cel mai complicat moment din viata mea! Dar ca mi se intampla ceva care nu este deloc firesc si nici corect, asta ar trebui sa simtiti si voi! E prea evident...
Si acum as vrea sa va rog sa priviti situatia mea si din alta perspectiva decat aceea de vinovat inainte de a fi judecat! Faceti-o fara teama ca gresiti, timpul si faptele va vor arata ca, intr-o zi cand ne vom intalni, vom putea sa ne privim sincer in ochi si poate, sa ne strangem mana!
Pe mine m-au redus deocamdata la tacere, dar voi sunteti inca puternici, iar cei pe care ii reprezentati sunt mai inteligenti decat isi inchipuie adversarii miscarii sindicale!
Spuneti organismelor internationale, dar si institutiilor democratice din Romania, ca nu e corect ceea ce se intampla!
Am dreptul de a fi judecat in stare de libertate si am dreptul la un act profesionist de justitie!
Nu lasati sa se intample cu mine ceea ce maine se poate intampla si cu voi si cu cei care inca mai lupta pentru drepturi si dreptate!
Va multumesc si va doresc numai bine!
Marius Petcu

×