x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărmureanu despre următorul CUTREMUR: Va fi unul mult mai grav decât cel din 1977

Mărmureanu despre următorul CUTREMUR: Va fi unul mult mai grav decât cel din 1977

04 Mai 2015   •   17:03
Mărmureanu despre următorul CUTREMUR: Va fi unul mult mai grav decât cel din 1977

Pe 4 martie s-au împlinit 38 de ani de la cutremurul care a devastat ţara: în 1977, pământul s-a zgâlţâit puternic la seismul de 7.2 pe Richter. Când va fi lovită ţara noastră de un nou cutremur este întrebarea românilor, dar şi a specialiştilor. Profesorul Gheorghe Mărmureanu a explicat într-un interviu,  acordat în exclusivitate România TV, ce îi aşteaptă pe români.

Citeşte şi Smartphone-ul tău ar putea detecta orice CUTREMUR


Statistic analizele arată că într-un secol se produc două cutremure de magnitudine mai mare de 7. Prin urmare specialiştii în seismoligie se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc un cutremur cu o magnitudine foarte mare şi la noi în ţară, chiar dacă nu se ştie exact momentul în care va avea loc.

"Ăsta care va fi va fi mult mai adânc. Va afecta mai puţin partea dinspre Bucureşti pot să va spun sigur, pentru că în 1940 a fost cutremur adânc 150 de km a avut o distribuţie a energiei către nord-est, iar în Bucureşti a căzut acel bloc Carta şi au mai fost câteva case mici care au încurcat-o, care au căzut, dar blocul carton a fost o proiectare nenorocită pentru că au greşit şi că proiectare şi că execuţie. Moldova este o zona care este afectată puternic. Ea şi la 77 a fost afectată, dar mai puţin decât Muntenia. Transilvania nu are nicio problema nu a avut treabă cu cutremurele româneşti", a precizat profesorul Mărmureanu privind cele mai afectate zone ale României.

De asemenea, el a atras atenţia la un amănunt important în caz de cutremur, cu ajutorul căruia fiecare om îşi poate salva viaţa.

Citeşte continuarea interviului cu prof. Gheorghe Mărmureanu pe RomâniaTV.net.

×
Subiecte în articol: cutremur