x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Marşul Tăcerii" la Cluj, în semn de solidaritate cu Alice Rotta

"Marşul Tăcerii" la Cluj, în semn de solidaritate cu Alice Rotta

27 Ian 2011   •   13:28
"Marşul Tăcerii" la Cluj, în semn de solidaritate cu Alice Rotta

Demersul impresionant al acesteia a reunit circa 200 de persoane la “Marşul tăcerii”, care a traversat ieri după-masă Bulevardul Eroilor, în semn de protest faţă de modul în care este guvernată ţara noastră, scrie ziuadecj.ro.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje ca “În atenţia guvernului 1, 2, 3, 4, Errare Humanum est, perseverare diabolicum”, “Precum iarna nu-i ca vara, nici nu-i cu ţara”, sau “Profesori: promis + 50%, realizat - 25 %”.

Protestul a durat circa o oră şi a fost condus de Alice Rotta, care i-a avut alături pe soţul şi pe fiica sa. “Soţia mea a primit multe mesaje, pe telefon şi pe internet, în care a fost felicitată pentru curajul ei. Mi se pare trist că un astfel de gest este considerat curajos, înseamnă că există o frică. A protesta împotriva unei nedreptăţi evidente ar trebui să fie un lucru normal, nu o excepţie”, a declarat omul de afaceri Răzvan Rotta. “Noi facem parte dintr-o categorie mai privilegiată din punct de vedere material, n-am ieşit ca să revendicăm ceva, şi nu pentru noi. Cred, la fel ca şi soţia mea, că nu trăim într-o societate normală, aşa cum ar trebui să fie o societate a Europei secolului XXI. Noroc că facem parte din Uniunea Europeană, că altfel am avea aici un al doilea Putin”, a mai spus Rotta.

Mai multe amănunte, în (Ziua de Cluj)

×