x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marta şi Blejnar - primele imagini împreună

Marta şi Blejnar - primele imagini împreună

21 Mar 2013   •   20:30
Marta şi Blejnar - primele imagini împreună

Primele imagini clare cu fugarul Codruţ Marta, mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar şi principalul intermediar al celei mai mari reţele de evaziune fiscală şi contrabandă cu petrol, au apărut în cele din urmă. Marta, alături de Sorin Blejnar au fost fotografiaţi când participau la o întâlnire cu ceilalţi membri ai grupului de la Monaco: Elan Schwartzenberg, Bebe Ionescu cuscrul lui Traian Băsescu, Adriean Videanu şi Andreea Marta, şefa reţelei de prostituate de lux. Potrivit dezvăluirilor făcute în emisiunea Sinteza Zilei, la întâlnire ar fi participat şi Comisarul-şef Liviu Vasilescu din IGPR, instituţie care l-a dat pe Marta în urmărire generală. Fotografiile demostrează încă odată cercurile înalte în care se învârtea Marta. Numele său apare alături de cel al lui Sorin Blejnar în mai multe dosare de evaziune fiscală. Deşi a fost dat în urmărire generală prin Interpol încă din luna mai 2012, Marta parcă ar fi fost înghiţit de pământ. Îl mai caută cineva pe Codruţ Marta, fie mort sau viu?

Deşi a dispărut de pe faţa pământului în urmă cu nouă luni, nimeni nu pare să îl caute pe Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Codruţ Marta este dat în urmărire generală prin Interpol după ce a dispărut în data de 21 mai 1012. Autorităţile judiciare din România iau în calcul mai multe variante în legătură cu dispariţia misterioasă a acestuia. Pe de-o parte există varianta că ar fi fost ucis la comanda unui grup de interese. Pe de altă parte se vehiculează ideea că ar fi fugit din ţară din cauză că pe numele său se aflau în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi DIICOT mai multe dosare de evaziune fiscală. Oriunde s-ar afla, el este cheia marilor dosare de evaziune fiscală în care sunt implicaţi înalţi funcţionari din cadrul Fiscului şi al serviciilor secrete.

Masa cea de taină
Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea Sinteza zilei primele imagini clare cu Codruţ Marta. Imaginile, realizate în anul 2010, îi prezintă pe Sorin Blejnar, un director SRI, Codruţ şi Andreea Marta, Bebe Ionescu, Adriean Videanu şi Elan Schwartzenberg la intrarea în restaurantul lui Puiu Popoviciu. În acelaşi loc, la aceeaşi oră, s-au aflat şi doi importanţi reprezentanţi ai SRI şI IGPR: Ion Grosu, adjunct al directorului SRI şi Comisarul-şef Liviu Vasilescu din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Sorin Blejnar, preşedintele ANAF a sosit în aceeaşi maşină cu Codruţ Marta. La acel moment, Marta era nedespărţit de Blejnar fiind consilierul personal al acestuia. Cei doi au venit la întâlnire cu maşina Fiscului. Apoi şi-a făcut apariţia omul de afaceri Elan Schwartzenberg, un alt apropiat al grupului de la Monaco. Nu a lipsit nici Andreea Marta, soţia lui Codruţ Marta, acuzată ca ar fi şefa unei reţele de prostituate de lux.
Alte persoane care ar fi participat la întâlnire au fost Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte PDL, care a intrat în restaurant însoţit de Bebe Ionescu, nimeni altul decât viitorul cuscru al preşedintelui Traian Băsescu. Adriean Videanu susţine pe blogul său că fotografiile prezentate de Antena 3, de la o întâlnire de taină cu Blejnar - Marta - director SRI - Bebe Ionescu, sunt un montaj. 
La întâlnire at fi mers şi Ion Grosu, adjunct al directorului SRI şi comisarul-şef Liviu Vasilescu din IGPR, potrivit www.antea3.ro. Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, susţine însă că fotografiile, în care apare şi Ion Grosu, nu au nicio legătură cu întâlnirea grupului de la Monaco şi spune că şeful din servicii nu a stat la masă cu Blejnar, Marta sau Videanu. “Fotografiile nu au nicio legătură cu contextul în care le prezentaţi. (…) A fost o masă oficială organizată cu prilejul unei vizite a unei delegaţii din străinate, masă organizată de MAE”, a spus Sorin Sava, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Reţeaua Marta
Chiar şi fără prezenţa celor doi reprezentanţi ai Poliţiei şI SRI, imaginile prezentate demonstrează încă odată cercurile înalte în care s-a învârtit Marta. Slujba la cabinetul lui Sorin Blejnar l-a transformat pe Marta într-un prosper om de afaceri, dar şi într-un personaj demn de filmele cu mafioţi italieni. El este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat cu ramificaţii internaţionale. Potrivit declaraţiei de avere din 2010, Marta a încasat de la stat 86.260 de lei. Totodată, mai deţinea cash 420.000 de lei, un cont cu 50.000 de lei şi unul în care se aflau 547.000 de euro. Însă, cu trei luni înainte de dispariţia sa a cumpărat împreună cu mai mulţi asociaţi un teren de 18.200 mp în Bulevardul Bucureştii Noi. Procurorii susţin că Marta împreună cu Răzvan Marian Răzvan şi Călin Gabriel Dobra au cumpărat de la firma Beta Impex 93 SRL, la care sunt asociaţi britanicii Rowley Jhon şi Scott Cathreine Patricia, prin intermediul SC Bethaland Invest SRL Cluj-Napoca, la care asociaţi sunt Dan Nicolae Dunca şi Maria Dunca, terenul cu pricina. “În data de 15 februarie 2012, Călin Gabriel Dobra l-a împrumutat pe Dan Nicolae Dunca, în calitate de asociat la SC Bethaland Invest SRL, cu suma de 1,75 milioane de lei. În aceeaşi zi, Răzvan Marian Anca a împrumutat firma Bethaland Invest SRL cu suma de 2,4 milioane de lei, în timp ce Codruţ Alexandru Marta a procedat similar cu suma de 2,8 milioane de lei, sumă de bani cu privire la care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională a acestuia. La rândul său, la aceeaşi dată, Dan Nicolae Dunca a achitat suma de 5,584 milioane de lei către Beta Impex 93 SRL şi 1,361 milioane de lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, în contul datoriilor SC Beta Impex 93 SRL”, susţin procurorii.
Soţia lui Codruţ Marta, Andreea Marta, a fost acuzată că ar fi coordonat una dintre cele mai vaste reţele de prostituţie de lux din România. Pe lista cu clienţi figurau politicieni, sportivi şi oameni de afaceri influenţi. Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi, precum şi la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.  

×
Subiecte în articol: sorin blejnar codrut marta