x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturie cutremurătoare: soţia pilotului mort la Craiova, jurnalist de radio, a fost trimisă să acopere evenimentul (VIDEO)

Mărturie cutremurătoare: soţia pilotului mort la Craiova, jurnalist de radio, a fost trimisă să acopere evenimentul (VIDEO)

24 Aug 2012   •   16:00
Mărturie cutremurătoare: soţia pilotului mort la Craiova, jurnalist de radio, a fost trimisă să acopere evenimentul (VIDEO)

Curg lacrimi sfasietoare in familia pilotului care a plecat joi spre Cerul pe care-l iubea mai mult decat viata. Sotia lui, jurnalist la radio, a vorbit vineri cu reporterii Antenei 1. Era la serviciu cand a aflat ca un avion cu doi oameni la bord s-a prabusit. Si a fost trimisa sa acopere evenimentul. Nimeni nu stia insa ca una dintre victime era chiar sotul ei.

Andrada Cojocaru, sotia pilotului care si-a pierdut viata in accidentul aviatic de la Craiova, stia ca doar sotul ei avea zbor in acea zi pe acel tip de avion, dar a sperat pana in ultima clipa sa nu fie vorba despre el.

"Tocmai terminasem emisiunea de la radio si am fost sunata sa merg de urgenta sa fac un reportaj despre un accident aviatic. M-au ales pe mine fiind cea mai calificata, in conditiile in care mai stiam despre avioane de la sotul meu. Atunci mi-am dat seama imediat ca era vorba despre sotul meu. stiam ca in ziua respectiva avea zbor de antrenament si, de asemenea, stiam ca doar el si un alt coleg trebuiau sa zboare in acea zi. Am sperat pana am ajuns acolo ca nu era Relu, am sperat chiar si cand l-am vazut pe iarba si parca inca mai sper sa nu fie el", a povestit sotia comandorului.

Jurnalista a mai spus ca nu stie detalii din ancheta, ca nu i s-a povestit nimic pentru ca asa prevede procedura, insa ca este absolut convinsa ca sotul ei nu s-a catapultat pentru a evita casele din zona.

"Intotdeauna el ii punea pe ceilalti pe primul loc, iar pe el pe locul al doilea. Eu nu stiu daca avionul era defect pentru ca el imi spunea ca, desi era fabricat de multi ani, acest avion era o minunatie, ca mergea foarte bine si ca era mandria lor, insa pot spune sigur ca daca avea de ales ca avionul sa cada pe case sau sa moara el, el sigur ar fi ales varianta a doua, adica sa-si sacrifice viata", a mai povestit Andrada Cojocaru.

Cei doi au impreuna un copil elev in clasa a XI-a, care lua lectii de planorism, iar dupa accident femeia l-a determinat sa renunte la ele.

Vineri dupa-amiaza, trupul neisufletit al comandorului Aurelian Cojocaru a fost depus la capela cimitirului "Ungureni" din Craiova, unde zeci de colegi, prieteni, rude sau oameni care locuiesc in zona in care s-a prabusit avionul au venit cu flori si lumanari sa-i aduca un ultim omagiu pilotului.

×
Subiecte în articol: sotie pilot marturie