x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masacrul din Şag. Copilul a fost adormit înain­te de a fi ucis de tatăl său

Masacrul din Şag. Copilul a fost adormit înain­te de a fi ucis de tatăl său

de Mara Raducanu    |    05 Ian 2012   •   21:00

I-a dat fiului sau, in varsta de sapte ani, somnifere inainte sa-l omoare. Dupa care, pentru ca razbunarea sa fie completa, si-a ucis si cei doi socri. Apoi, s-a sinucis, spanzurandu-se in fata casei. Acesta a fost 'scenariul' masacrului care a ingrozit luni loca­litatea timiseana Sag. Totul a fost premeditat de Ion Ciucia (29 de ani), criminalul sinucigas care a sacrificat trei vieti doar din do­rinta de a se razbuna pe sotia sa, plecata la mun­ca in Italia.

Se pare ca fe­­meia il a­me­nintase ca il va pa­rasi si ca se va in­toar­ce si va vinde ca­sa in care st­a­teau. In len­jeria in­tima a barbatului, an­chetato­rii au gasit doua scrisori adresate Politiei. In prima scrisoare, din 31 decembrie, care are patru file, barbatul, Ioan Ciucia, a scris ca a decis sa il omoare pe copilul sau, Rafael, care suferea de autism, pe motiv ca 'nimeni nu a fost multumit de copilul acesta'. 'Am luat decizia referitor la Rafi si de teama ca sa nu se asemene cu mine si sa aiba instincte criminale', scrie barbatul in prima scrisoare.

Potrivit aceluiasi document, Ciucia le spune anchetatorilor despre SMS-ul pe care i l-a trimis mamei copilului sau, Ana Maria Toth, cu care implinea 11 ani de relatie, in care spunea ca daca nu se vor impaca ii va parea rau. In a doua scrisoare gasita de anchetatori, intitulata 'Declaratie cu regret' si avand noua file, care a fost scrisa atat inainte, cat si dupa comiterea crimelor, Ciucia sustine initial ca a dorit sa se sinucida, insa apoi spune ca-i va distruge iubitei sale 'tot ce are mai scump pe lume'. 'Nu o sa-i fac ei (Anei Maria Toth – n.r.) rau perso­nal', sustinea Ciucia.

In al doilea mesaj, trimis in noaptea de 1 spre 2 ianuarie, barbatul o anunta pe sotie ca 'acasa toti sunt morti' si ca doar impacarea cu ea ar fi putut sa le salveze viata. 'Buba e grav, raspunde ca o iesit cu crime si o sa mai iese. Crede-ma ca stau si plang si ma-ntreb de ce n-ai zis da ca ne impacam si scapa multa lume, dar n-ai spus, atat ai evitat pana am innebunit, uite suna acasa toti sunt morti, nimeni nu mai misca', scria Ciucia.

×
Subiecte în articol: observator