x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 38 de mașini de teren au intrat în dotarea Poliției de frontieră

38 de mașini de teren au intrat în dotarea Poliției de frontieră

18 Noi 2022   •   10:20
38 de mașini de teren au intrat în dotarea Poliției de frontieră

Poliţia de Frontieră Română anunță că ultimul lot de 38 de autospeciale 4x4 pentru teren dificil, achiziționate din fonduri europene nerambursabile, a intrat în dotarea instituției.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, în total, 50 de autovehicule au fost achiziționate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Proiectului Fondul de Securitate Internă, în cadrul unui proiect în valoare de 16 milioane de lei.

Primul lot format din 12 autospeciale de patrulare dotate la standarde de ultimă generație, destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră în luna august a acestui an.

Autospecialele pentru teren dificil au fost distribuite structurilor teritoriale, preponderent în nordul şi sud-vestul ţării, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile.

Mașinile sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălțată ( de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politia de frontiera masini teren