x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul mașinilor furate descoperite la frontieră, în creştere cu 50% în prima jumătate a anului

Numărul mașinilor furate descoperite la frontieră, în creştere cu 50% în prima jumătate a anului

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   19:15
Numărul mașinilor furate descoperite la frontieră, în creştere cu 50% în prima jumătate a anului

Polițiștii de frontieră anunță că în prima jumătate a anului au descoperit mai multe mașini furate decât în anul precedent. Concret, creșterea este de peste 50%.

Potrivit statisticii oficiale, în primele șase luni ale anului, poliţiştii de frontieră au descoperit 120 de mijloace de transport suspecte a fi furate, în creştere cu 52% faţă de intervalul similar al anului anterior. Cele mai multe mijloace de transport sunt autoturisme înmatriculate în diverse ţări, microbuze și camioane.

„În primul semestru al anului 2023, fie în intervenții punctuale, fie în cadrul unor acțiuni de amploare, poliţiştii de frontieră au descoperit 120 de mijloace de transport care erau semnalate în baza de date, de către diverse state din Uniunea Europeană, ca fiind bunuri căutate pentru confiscare. Dintre acestea, 103 sunt autoturisme, 6 camioane, 6 microbuze, 3 motociclete şi 2 remorci, mijloace de transport suspecte a fi furate fiind cu aproximativ 52% mai multe, comparativ cu perioada similară de anul trecut, când au fost descoperite 79 de mijloace de transport căutate în vederea confiscării”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Persoanele aflate la volanul mașinilor confiscate sunt cetăţeni bulgari, iranieni, libieni, letoni, moldoveni, olandezi, sârbi, turci, unguri, ucraineni și români.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: masini furturi frontieră