x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsurile propuse de CNSU: Restricții de circulație acolo unde rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori; magazinele se închid de la ora 18:00

Măsurile propuse de CNSU: Restricții de circulație acolo unde rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori; magazinele se închid de la ora 18:00

25 Mar 2021   •   17:36
Măsurile propuse de CNSU: Restricții de circulație acolo unde rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori; magazinele se închid de la ora 18:00
Sursa foto: Lucian Alecu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, în ședința de joi, interzicerea părăsirii locuinței după ora 20:00, pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența depășește rata de 7.5 cazuri la mia de locuitori.

În acest momente, în cadrul ședinței se discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate, în contextul în care rata de infectare în București a ajuns la 6,5 cazuri la mia de locuitori, iar alte 11 județe se află în scenariul roșu.

Potrivit documentului de lucru al CNSU, sunt avute în vedere:

  • Reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
  • De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii.
  • Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii.
  • Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.
  • De Paştele catolic şi ortodox este permisă circulaţia în intervalul orar 20.00 - 02.00, iar pentru sărbătoarea Pesah, pe 27 şi 28 martie, persoanele se pot deplasa în intervalul orar 18.00 - 22.00.

Guvernul are joi, de la ora 17:00, o ședință pentru a adopta un proiect de hotărâre cu măsurile propuse de CNSU.

×
Subiecte în articol: cnsu masuri restricţii Covid-19