x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan îi cere ministrul Sănătății să mute activitatea Maternității Bucur

Nicușor Dan îi cere ministrul Sănătății să mute activitatea Maternității Bucur

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   22:15
Nicușor Dan îi cere ministrul Sănătății să mute activitatea Maternității Bucur

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan i-a cerut ministrului Sănătății Alexandru Rafila să mute activitatea Maternității Bucur, astfel încât primăria să poată consolida unitatea medicală veche de peste 80 de ani, pentru care există fonduri PNRR.

„Solicit domnului ministru Alexandru Rafila să deblocheze situația de la Maternitatea Bucur care este în clasa întâi de risc seismic, atestată de un expert. Avem fonduri din PNRR de doi ani, numai că domnul Rafila nu dispune ca această activitate să se mute în alte maternități din București, astfel încât noi să putem să consolidăm o clădire care este în clasa întâi de risc seismic. Am făcut mai multe solicitări de oprire a activității, ca să putem începe lucrările însă nu am primit nici un răspuns. Dacă nu vom demara lucrările, există riscul pierderii finanțării prin PNRR”, a declarat Nicușor Dan.

Conform acestuia, valoarea finanţării nerambursabile pentru cele două clădiri este de 35,3 milioane lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului.

Printre lucrările care se vor efectua se numără consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat, consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Maternitatea Bucur nicusor dan