x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Max Bănuş a decedat în urma unui stop cardiac

Max Bănuş a decedat în urma unui stop cardiac

07 Feb 2008   •   00:00
Max Bănuş a decedat în urma unui stop cardiac

Jurnalistul Max Bănuş a decedat ieri-seară, la Spitalul Sfântul “Pantelimon” din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul “Pantelimon”, Mircea Ungureanu, a declarat că Max Bănuş a fost adus în stare gravă şi, deşi medicii au încercat să îl resusciteze, acesta a decedat la scurt timp.

Max Bănuş a decedat ieri-seară, la Spitalul Sfântul “Pantelimon” din Capitală. Jurnalistul a făcut stop cardiac în jurul orei 19:15, în timp ce se afla într-un taxi. Şofe­rul taximetrului a chemat o ambulanţă, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţa Puls. După mai multe manevre de resuscitare, echipa medicală a reuşit să îi repornească inima.

Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanţa la Spitalul Sfântul “Pantelimon”, unde, în ciuda intervenţiilor medicilor, a decedat. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul “Pantelimon”, Mircea Ungureanu, a declarat că Max Bănuş a fost adus în stare gravă şi, deşi medicii au încercat să îl resusciteze, acesta a decedat la scurt timp. Cunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili ziarişti de la Europa Liberă, Max Bănuş şi-a început cariera jurnalistică la Sportul românesc.

Condamnat politic de Securitate, el a stat în închisorile comuniste, de unde a fost eliberat de o organizaţie americană. Prima oară a fost arestat în 1954, pentru o anchetă fotbalistică internaţională. “Am sunat, fără să ştie nimeni, 40 de antrenori din Occident, pentru un clasament în urma Campiona­tului Mondial din ’54. M-au ame­nin­ţat că mă omoară cu bătaia dacă nu-mi cer scuze. Am acceptat, ce era să fac?‘, a povestit Max Bănuş pentru Gazeta Sporturilor.

 

HĂRŢUIT. În 1958 a fost din nou arestat, pentru că ţinea discursuri împotriva regimului comunist. Atunci a fost închis la Jilava, iar pe post de anchetatori erau chiar sportivi de la Dinamo. A primit opt ani de închisoare, însă a făcut cinci. De acolo a ieşit pe targă. A fugit în Germania, unde a conti­nuat să fie jurnalist. În 1966 îşi începe lucrul ca redactor la radio Europa Liberă. “Am fost un di­si­dent... fără să ştiu însă!”, spunea jurnalistul.

Şi-a luat doctoratul în management în Radio şi Televiziune la Los Angeles şi a revenit în ţară în 1990, după căderea regimului care l-a hăituit atât. În 1991 a înfiinţat trustul de presă Tinerama.

×
Subiecte în articol: observator max bănuş max b