x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre: Investiţiile în Constanţa sunt la pământ

Mazăre: Investiţiile în Constanţa sunt la pământ

19 Ian 2011   •   17:27

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că investiţiile din municipiu sunt "la pământ" şi că în ultimul an nu s-a mai construit nimic, iar investitorii aleg să înceapă afaceri în ţările vecine deoarece România nu este atractivă pentru ei.

"Din păcate, investiţiile sunt la pământ, nu mai am garanţia începerii şi finalizării unei investiţii. A fost criza internaţională, s-a stabilizat, ţări în criză nu mai sunt decât câteva, noi suntem fanion al celor în criză, şi Bulgaria a ieşit din criză, iar investitorii nu prea mai dau ghes să vină încoace. În oraşul Constanţa, în ultimul an nu s-a mai construit nimic. Firmele de construcţii sunt la pământ. Din păcate România şi Constanţa nu reprezintă o atractivitate la ora actuală pentru investitorii străini. Ne chinuim, nu mai ştiu eu ce să le fac ca să mai rămână pe aici", a afirmat Mazăre.

Primarul din Constanţa a precizat că una dintre soluţiile ieşirii ţării din criză era atragerea unor investitori străini, dar aceştia preferă să-şi dezvolte afacerile în alte state pentru că în România nu găsesc niciun fel de sprijin.

"România toată se mişcă prost, iar singura noastră soluţie era să aducem oameni cu bani aici să facă investiţii. Nu au de ce să vină aici, se duc la bulgari, se duc la turci şi scot banii acolo în cinci-şase ani de zile. De ce să vină să-i bage în România? Nu-i sprijină legislaţia, nu-i sprijină nimic. Unde vreţi investiţii, în Mamaia? Păi, a suspendat madam aia PUZ-ul! Unde vreţi să facă investiţiile? Poate la Cobadin să vină să bage banii. V-am dat un exemplu. Nu au suspendat PUZ-ul, nu jucau ţonţoroiul de bucurie?", a spus Mazăre.

×