x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre: "Toate instituţiile româneşti sunt controlate de servicii"

Mazăre: "Toate instituţiile româneşti sunt controlate de servicii"

22 Mar 2010   •   00:00
Mazăre: "Toate instituţiile româneşti sunt controlate de servicii"

Primarul Constanţei a declarat că toate instituţiile româneşti sunt controlate de serviciile secrete, arătându-se uimit că societatea civilă şi politicienii nu critică alocarea unor bugete exorbitante pentru acestea. „Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”, a afirmat Radu Mazăre.



„Eu am 42 de ani, n-am avut treabă cu serviciile. La Revoluţie eram student, deci n-am avut treabă... Până acum doi ani nici n-am crezut, ziceam că e o fantasmagorie... Dar m-am convins: toate instituţiile româneşti sunt controlate, sunt înţesate de servicii (...) Aşa se explică de ce vedem uneori oameni care iau decizii inexplicabile logic. Te gândeşti, dom’le, eu în locul lui făceam la stânga. Şi îl vezi că face la dreapta. Cum se explică asta? Ei, aşa se explică”, a spus Mazăre la Antena 3.

„Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”, a continuat pesedistul. Acesta a susţinut că nu este acceptabil ca, într-o perioadă de criză economică, serviciile secrete să beneficieze de un buget cumulat de un miliard de euro, iar societatea civilă să nu reacţioneze.

Radu Mazăre a precizat că şi-ar dori ca preşedintele PSD, Victor Ponta, să fie „mai bătăios” în spaţiul public, inclusiv prin a cere înjumătăţirea bugetelor serviciilor secrete.

×
Subiecte în articol: observator