x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: este o zi foarte bună pentru România

Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: este o zi foarte bună pentru România

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2023   •   16:15
 Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: este o zi foarte bună pentru România

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că închiderea mecanismului de cooperare și verificare reprezintă o zi foarte bună și o reușită pentru România.

Președintele Klaus Iohannis participă vineri, la sediul Ministerului Justiției, la o întâlnire convocată de ministrul Alina Gorghiu cu șefii instituțiilor din sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație, Parchetul General, DNA și DIICOT.

„Este o zi foarte bună pentru România azi. Este oficial, este scris mecanismul de cooperare și de verificare s-a finalizat”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului consideră că renunțarea la mecanism reprezintă o mare reușită a României.

„Este o mare reușită a României, a durat mult, s-a lucrat mult, în final s-a reușit”, a precizat Klaus Iohannis.

Comisia Europeană a închis vineri, în mod oficial, mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) pentru Bulgaria și România. Mecanismul a fost introdus în 2007, la aderarea Bulgariei și a României la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiție și în cel al măsurilor anticorupție, precum și în ceea ce privește criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei. Vineri, Comisia a abrogat cele două decizii prin care a fost instituit mecanismul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mecanism iohannis