x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Media: Scrisoare deschisă către Zoltan Teszari

Media: Scrisoare deschisă către Zoltan Teszari

09 Mar 2011   •   16:32

Informaţia privind posibilitatea cumpărării UPC de către RCS/RDS a generat numeroase discuţii în  media, îndeosebi asupra pericolului ca această tranzacţie ar putea genera un consorţiu cu reală capacitate de a controla, monopolist, piaţa de telecomunicaţii din România.

Ziarul RIng citează scrisoarea deschisă adresată directorului RCS/RDS, Zoltan Teszari, de către Cătălin Dumitrescu, coordonatorul editorial al mediaaddict.ro, în care  sunt evidenţiate problemele ce pot apărea în urma acestei fuziuni.

"Aici lucrurile se întrepãtrund. Apariţia unui monopol telecom, pe lângă faptul că nu este de dorit în nicio democraţie, oricât de originală ar fi ea, aduce în discuţie probleme legate atât de drepturile cetăţeanului, cât şi ale omului. Ce să mai vorbim despre faptul că, oricând, diriguitorii colosului telecom pot apăsa pe pârghii care duc la îngrădirea dreptului la exprimare sau, ce sã ne mai ferim de cuvinte, a unei cenzuri justificate dupã bunul plac al reprezentanţilor acestui monopol. Acest aspect mi se pare cel mai îngrijorător din toate cele exprimate până acum în această scrisoare deschisa", argumentează Cătălin Dumitrescu, pe site-ul mediaddict.ro.

Citiţi aici textul integral al scrisorii către Zoltan Teszari.

×
Subiecte în articol: mass-media