x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic: Au trecut 2 ani de pandemie, ce s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic

Medic: Au trecut 2 ani de pandemie, ce s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic

19 Feb 2022   •   17:00
Medic: Au trecut 2 ani de pandemie, ce s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Paul Ichim a analizat perioada în care oamenii s-a luptat cu pandemia și a constatat că în sistemul sanitar nu s-a schimbat absolut nimic. În plus, medicul atrage atenția asupra perioadei următoare în care oamenii vor fi nevoiți să coabiteze cu virusul.

Potrivit medicului, pandemia a arătat întregii lumi că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru a gestiona eficient o pandemie aerogenă.

„Ei bine, au trecut 2 ani, ce ați constatat că s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic. Tot se povestește despre modernizarea și extinderea spitalelor de infecțioase și de pneumologie, de servicii de terapie intensivă prin ele. În timpul asta, spitalele județene de maximă competență ce rezolva sau ar trebui să rezolve urgențele, sunt blocate, numărând externările terminale pe ușile din spate ale morgilor, care au ajuns la cifre deprimante”, a mai spus Ichim.

Concluzia medicului Paul Ichim este că nu ridicarea restricțiilor reprezintă prioritatea absolută, ci pregătirea sistemului medical pentru reluarea asistenței normale către pacienți.

×
Subiecte în articol: Paul Ichim