x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii care au lăsat trei bebeluşi să moară SUFOCAŢI - sancţionaţi cu AVERTISMENT de Colegiul Medicilor!

Medicii care au lăsat trei bebeluşi să moară SUFOCAŢI - sancţionaţi cu AVERTISMENT de Colegiul Medicilor!

de Gabriela Mladin    |    28 Mar 2012   •   13:16
Medicii care au lăsat trei bebeluşi să moară SUFOCAŢI - sancţionaţi cu AVERTISMENT de Colegiul Medicilor!

Patru medici din Gorj au fost sanctionati cu avertisment de catre Colegiul Medicilor pentru ca nu au intervenit pentru a ajuta trei femei sa nasca prin cezariana, iar bebelusii au murit astfel sufocati.

Colegiul Medicilor din Gorj i-a gasit vinovati, marti seara, pe ginecologii Damian Ditescu, Dan Radu Popescu, Catalin Tanasie si Maria Roibu, dar a decis ca pedeapsa nu poate fi mai dura, lasandu-i in continuare sa preactice meseria. Procurorii, insa, au inceput urmarirea penala impotriva medicilor pentru neglijenta in serviciu si asteapta acum expertiza medico-legala.

'Corb la corb nu-si scoate ochii', spune un proverb romanesc, perfect valabil si in cazul medicilor care, pentru ca nu au intervenit la timp, au omorat trei bebelusi. Trei copii nevinovati, absolut sanatosi, dar care n-au putut respira si s-au sufocat in pantecele mamelor intrucat medicii care erau de garda si-au amintit ca femeile respective nu trecusera pe la cabinetele lor particulare, ci la alti colegi de-ai lor. Si, pentru fapta lor, colegii din Colegiul Medicilor Gorj au decis sa-i sanctioneze totusi cu ... avertisment. Decesele au fost inregistrate in ultimele patru luni.

Pentru moartea bebelusilor doar un avertisment

Cele trei mamici care au reclamat medicii la Colegiu au trecut pentru a doua oara printr-un moment de disperare. Prima data cand si-au pierdut beblusii, absolut perfect sanatosi, iar a doua oara, acum cand au aflat ca viata copilasilor lor se rezuma la un avertisment.

Asadar, Colegiul Medicilor din Gorj considera ca ginecologii Damian Ditescu, Dan Radu Popescu, Catalin Tanase si Maria Roibu, de la Spitalele Targu-Carbunesti si Novaci, care nu au intervenit pentru a ajuta acele mamici sa nasca, prin cezariana, se fac intr-adevar vinovati de moartea bebelusilor, dar ca nu pot primi o sanctiune mai mare decat avertismentul

Anchetati si de parchet

Medicii se aflau de garda cand femeile trebuiau sa nasca, au insistat pentru o nastere normala, desi complicatiile aparute impuneau efectuarea de cezariana. Au refuzat sa faca acest lucru, iar necropsiile ulterioale ale bebelusilor au aratat ca micutii erau perfect sanatosi, iar cauza mortii a fost sufocarea.

Femeile care si-au pierdut copiii vor continua sa-si caute dreptatea, declarand ca vor contesta verdictul la Colegiul Medicilor din Romania. In paralel, la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, toti cei patru medici sunt anchetati pentru neglijenta in serviciu.

×