x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de familie au anunţat că nu semnează contractul-cadru şi că vor continua să protesteze.

Medicii de familie au anunţat că nu semnează contractul-cadru şi că vor continua să protesteze.

09 Iun 2011   •   07:02
Medicii de familie au anunţat că nu semnează contractul-cadru şi că vor continua să protesteze.

Medicii de familie isi depun, incepand de astazi, actele pentru incheierea contractului-cadru pentru servicii medicale pe 2011, a declarat, pentru Agerpres si Mediafax, dr. Doina Mihaila, presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie din Romania.

Ulterior, Doina Mihaila a revenit, declarand pentru Jurnalul National ca medicii de familie nu vor semna contractele cadru pe 2011-2012 cu CNAS si ca protestul medicilor de familie continua. In prezent, medicii de familie depun la casele judetene de asigurari de sanatate mapele cu documentatia cabinetelor medicale. Aceasta procedura are loc in fiecare an, inaintea semnarii contractului cadru. Dar pana acum acesta nu a fost semnat.

In fata camerelor de luat vederi, Mihaila a spus ca termenul pentru consultatiile gratuite se prelungeste pana marti, sperandu-se ca pana atunci sa se gaseasca o solutie pozitiva la problemle lor financiare.

Reprezentantii medicilor de familie s-au intalnit ieri cu ministrul Sanatatii, fiind rezolvate unele probleme tehnice legate de relatia cu pacientul, de informatizare, insa nu au obtinut bugetarea dorita pentru cabinetele lor.

"O singura problema importanta nu s-a rezolvat - finantarea cabinetelor noastre. Degeaba au fost rezolvate celelalte probleme daca nu se obtine o finantare corespunzatoare pentru cabinetele medicilor de familie. Am gasit deschidere la ministrul sanatatii, dar nu si la CNAS", a declarat ieri dr. Doina Mihaila.

×