x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Alis Grasu la Sinteza Zilei: Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital

Medicul Alis Grasu la Sinteza Zilei: Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital

28 Sep 2016   •   22:39
Medicul Alis Grasu la Sinteza Zilei: Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital

Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a fost invitată la ”Sinteza Zilei” pentru a lămuri ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit Ioan Gyuri Pascu.

Potrivit unor informații apărute miercuri, ambulanța a fost solicitată la domiciliul artistului cu ceva mai mult de o oră înainte de a muri, iar medicul care l-a consultat l-a diagnosticat cu un atac de panică.

Au apărut voci care contestă profesionalismul medicului și care vorbesc despre posibile acuzații de malpraxis.

De asemenea, a fost lansată o anchetă internă la ambulanță, precum și o investigație a Ministerului Sănătății.

Alis Grasu a explicat că medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu nu a avut niciun indiciu și nici nu i s-a spus despre antecedentele cardiace ale pacientului.

”Dacă pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea să îi inducă doctoriței gândul că sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgență fac aceste investigații, printre care și electrocardiograma. Medicul de pe mașina de consultație face electrocardiograma când sunt semne ale unei afecțiuni cardiace. Eu iau de bună ceea ce scrie în declarația doctoriței și în fișa de solicitare. A administrat o jumătate de fiolă de diazepam pentru că domnul Gyuri Pascu dorea să doarmă, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secundă intenția să îi iau apărarea medicului, am declanșat ancheta internă la câteva ore după intervenția medicului. S-a discutat la raportul de gardă” a explicat Alis Grasu.

Dacă în mod normal situația lui Ioan Gyuri Pascu reclama transportul la spital și monitorizarea îndeaproape, în cazul său acesta nu a avut loc, deoarece artistul ar fi refuzat.

”Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital. A spus că a făcut foarte multe investigații pentru acest atac de panică și că dorește doar să se odihnească” a mai spus Alis Grasu.

×
Subiecte în articol: ioan gyuri pascu alis grasu