x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu COVID, spitalele sunt pline

Medicul Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu COVID, spitalele sunt pline

08 Oct 2021   •   14:22
Medicul Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu COVID, spitalele sunt pline

Toate spitalele de pediatrie din Capitala sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus, iar medicii sunt in situatia den a decide cine are prioritate la internare, a declarat, joi seara, la Digi24, medicul Mihai Craiu. El a mai spus să că părinții copiilor care au COVID NU sunt vaccinați.

”Niciunul dintre părinții acestor copii nu este vaccinat. Un copil de o lună nu merge nici în club, nici niciunde. A luat de la părinți, de acasă. Mama lui e pozitivă și ea”, a spus Mihai Craiu, confirmând sfaturile multor specialiști care spun că cea mai bună metodă de a-i proteja pe copiii care nu pot fi vaccinați este să se vaccineze adulții din jurul lor.

Mihai Craiu a anuntat că aceeași situație se întâlnește la toate celelalte spitale de copii din București, la „Grigore Alexandrescu”, la „Gomoiu” etc. Sunt pline de copii care au COVID, iar perspectivele sunt și mai sumbre.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi - noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani - e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a avertizat doctorul.

×