x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Monica Pop demontează avertismentele exagerate despre răspândirea unei bacterii periculoase din China în Europa

Medicul Monica Pop demontează avertismentele exagerate despre răspândirea unei bacterii periculoase din China în Europa

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   07:00
Medicul Monica Pop demontează avertismentele exagerate despre răspândirea unei bacterii periculoase din China în Europa
Sursa foto: antena3CNN

Doctorul Monica Pop a explicat la Antena 3 CNN că au apărut îngrijorări cu privire la rapida răspândire a unei bacterii descoperite inițial în orașul chinez Wuhan, care se pare că a ajuns în Europa. Bacteria, detectată în timpul verii în Wuhan, a provocat holera la un student și a fost identificată și în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale, într-o piață alimentară.

Cu toate acestea, Monica Pop a respins vehement ideea că situația ar trebui să fie percepută ca o amenințare majoră. În interviul exclusiv, ea a subliniat că există exagerări semnificative și că transmiterea informațiilor negative poate conduce la manipulare, mai ales în rândul oamenilor disperați.

„Nu cred în aceste lucruri. Știți foarte bine că au fost niște exagerări foarte mari și eu cred că au ales o cale proastă prin a spune lucruri negative. Eu cred că oamenii disperați sunt mai ușor de manipulat pentru că altfel nu au nici un fel de scuză," a declarat Doctorul Monica Pop în cadrul interviului.

Medicul a insistat asupra faptului că bolile au existat dintotdeauna și că este important să nu se instige panică în rândul populației. În schimb, ea a subliniat necesitatea educării oamenilor cu privire la măsurile preventive și vizitele regulate la medic.

„Să știți că bolile au existat din totdeauna. S-a întâmplat și atunci, nu trebuie speriați oamenii. Dar oamenii trebuie învățați ceva, să meargă la doctor și profilactic nu numai curativ," a adăugat Doctorul Monica Pop.

 

×
Subiecte în articol: monica pop bacteria Wuhan