x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medvedev spune că rezolvarea problemei transnistrene depinde şi de Roimânia

Medvedev spune că rezolvarea problemei transnistrene depinde şi de Roimânia

de Sînziana Stancu    |    19 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele rus a declarat că există potenţial pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci şi de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a Uniunii Europene.



"Consider că putem obţine rezultate bune aici, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, toate părţile implicate în acest conflict trebuie să adopte poziţii constructive", a afirmat Dmitri Medvedev, citat de agenţia Interfax.

Medvedev a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unei conferinţe de presă, după o întrevedere cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cu cancelarul german Angela Merkel, la Deauville, în Franţa. 

"Un alt lucru este că administraţia din Moldova este în prezent într-o stare de incertitudine. Alegerile vin şi, în mod natural, aceste procese pot fi reluate numai când părţile la negocieri sunt formate, ţinând să sublinieze că "succesul acestui proces nu depinde doar de Rusia. Succesul întregii activităţi depinde de asemenea de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a UE.

×
Subiecte în articol: observator