x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meleşcanu: Neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afectează şi România

Meleşcanu: Neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afectează şi România

28 Ian 2011   •   14:09
Meleşcanu: Neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afectează şi România
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, astăzi, că neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afectează şi România, având în vedere că cele două state vor intra împreună în acest spaţiu pentru că au o frontieră comună.

Meleşcanu a precizat că orice desincronizare în ceea ce priveşte adoptarea rapoartelor celor două state de către membrii grupului de evaluare Schengen afectează ambele ţări.

Întrebat dacă neadoptarea rapoartelor Bulgariei constituie un obstacol şi pentru România, al cărei raport a fost adoptat, Meleşcanu a răspuns afirmativ. "Răspunsul este clar da, pentru că România şi Bulgaria vor intra împreună în Schengen. Nu se poate pune problema de a intra noi mai înainte sau ei mai înainte pentru că avem o frontieră comună, care este Dunărea şi Dobrogea", a declarat Meleşcanu, potrivit Mediafax.

El a precizat că trebuie văzută cauza pentru care rapoartele Bulgariei nu au fost adoptate.

"Trebuie văzut care e cauza pentru care nu au fost adoptate aceste raporte - nu au avut timp să le studieze, sunt nemulţumiţi - pentru că şi noi am avut cu grupul Sch-Eval asemena probleme, când Franţa a mai cerut termen de studiere. Trebuie văzut care e cauza şi care sunt perspectivele. Dar, fără îndoială că orice desincronzare în această materie afectează ambele ţări", a spus Meleşcanu.

×