x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Membru al trupei Gaz pe Foc, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Membru al trupei Gaz pe Foc, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

12 Dec 2013   •   10:40
Membru al trupei Gaz pe Foc, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Alin Lupşa, membru al formaţiei Gaz pe Foc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Lipşa este acuzat de trafic de influență, în dosarul în care a fost gasit vinovat și deputatul Nicolae Vasilescu, prins pe aeroport în timp ce încerca să iasă din țară.

Oficiali din Poliţie au precizat pentru B1 TV că solistul a fost deja încarcerat, în urma deciziei definitive a instanţei supreme.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Alin Lupșa alături de Nicolae Vasilescu și o altă persoană au cerut mită două milioane de lei din valoarea totală a unor lucrări de construcții.

"Banii au fost pretinşi pentru ca inculpaţii să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 RON. Suma de 2.000.000 RON urma a fi împărţită între cei trei inculpaţi după recuperarea efectivă şi în tranşe a datoriilor respective", se arată în rechizitoriu.

În martie 2012, Alin Lupşa a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Dosarul a fost, iniţial, trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. Ulterior, Vasilescu, unul din inculpati a câştigat un mandat de deputat, astfel că instanţa constănţeană a decis declinarea competenţei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acum procurorii au închis definitiv dosarul cunoscut generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judetean Constanta" si i-au condamnat pe cei doi la doi ani de închisoare.

×