x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Merit - Premiul Jelavich pentru Tismaneanu

Merit - Premiul Jelavich pentru Tismaneanu

22 Noi 2004   •   00:00

Politologul Vladimir Tismaneanu, profesor al Universitatii din Maryland si director al Centrului de Studii al societatilor postcomuniste in cadrul aceleiasi universitati, dar si distins editorialist al Jurnalului National, este laureat al premiului Barbara Jelavich din acest an.

MARINA CONSTANTINOIU

Click pentru a mari imaginea
LAUREAT. Tismaneanu, premiat pentru o carte la care a lucrat doua decenii
Premiul a fost acordat de Asociatia Americana pentru Studii Slave (AAASS), organizatie privata, nonprofit, dedicata cercetarilor referitoare la Rusia, Eurasia, Europa Centrala si de Est.

ISTORIE. Lucrarea pentru care Vladimir Tismaneanu a fost premiat se numeste "Stalinism pentru toate anotimpurile: O istorie politica a comunismului romanesc" (Stalinism for all Seasons: A Political History of Romanian Communism), publicata de University of California Press, in limba engleza, in toamna anului trecut. Cartea, la care autorul a trudit peste doua decenii, lumineaza nu doar istoria comunismului romanesc, ci, in perspectiva comparativa, istoria comunismului in Europa de Est si Centrala. Premiul ii va fi decernat la Conventia Asociatiei (AAASS) de la Boston, la data de 6 decembrie.

×
Subiecte în articol: observator