x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul lui Ciucă de Ziua Supraviețuitorilor de Cancer: „Apreciem curajul celor care nu se dau bătuți!”

Mesajul lui Ciucă de Ziua Supraviețuitorilor de Cancer: „Apreciem curajul celor care nu se dau bătuți!”

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   19:00
Mesajul lui Ciucă de Ziua Supraviețuitorilor de Cancer: „Apreciem curajul celor care nu se dau bătuți!”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer. Apreciem curajul celor care nu se dau bătuți în fața acestei boli, a spus Ciucă.

Mesajul a fost transmis pe Facebook.

„Marcăm pentru al treilea an la rând Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, prin care apreciem curajul celor care nu se dau bătuți în fața acestei boli. Avem datoria de a crește speranța de viață a pacienților oncologici și de a-i ajuta să ducă o viață cât mai aproape de cea de dinainte. Mulțumesc cadrelor medicale care sunt în prima linie a bătăliei împotriva acestei boli cumplite”, a declarat președintele Senatului.

Nicolae Ciucă a vorbit despre senatoarea liberală care a avut mai multe inițiative în sprijinul pacienților și supraviețuitorilor cancerului.

„Adresez mulțumiri speciale senatoarei Nicoleta Pauliuc, care susține de ani de zile cauza pacienților și a supraviețuitorilor cancerului. Știu cât de mult s-a luptat pentru ca astăzi să avem - pe lângă Ziua Națională a Supraviețuitorilor și Planul Național Anti-cancer - legea dreptului la uitare, legea privind sprijinul psihologic pentru bolnavi și aparținători, dar și legea privind medicina personalizată”, a precizat Nicolae Ciucă.

Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer este organizată din 2022. Aceasta are loc în prima zi de duminică din luna iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca supravietuitori cancer