x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajele mute ale corpului tău. Află ce spun cuvintele nerostite de la ucenicul unui fost agent FBI

Mesajele mute ale corpului tău. Află ce spun cuvintele nerostite de la ucenicul unui fost agent FBI

29 Feb 2012   •   13:49
Mesajele mute ale corpului tău. Află ce spun cuvintele nerostite de la ucenicul unui fost agent FBI

Hainele, bijuteriile, miscarile corpului, atingerile, expresia fetei sau strangerea de mana sunt doar cateva modalitati prin care oamenii pot transmite sau pot receptiona mesaje nerostite. Psiho-sociologul Mihaela Stroe, omul pregatit de un fost agent FBI, spune ca citirea semnalelor transmise de corp este o abilitate de supravietuire. Aceasta modalitate de transmitere a informatiilor se numeste comunicare nonverbala.
Bratele incrucisate la piept au la fel semnificatii diferite: fie arata ca suntem inchisi in acel context de comunicare, fie ca ne este frig si dorim sa ne incalzim. Contextul determina semnificatiile mesajelor corpului. Nu exista o singura semnificatie a unui gest, ci multiple.
Strangerea de mana este primul contact fizic intre doi oameni si are un impact imens asupra comunicarii intre doi oameni. Exista mai multe tipuri de strangeri de mana si depinde de fiecare dintre noi sa foloseasca acea strangere de mana care il avantajeaza in acea situatie.
Citeste articolul intreg pe www.rtv.net

×