x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul Federaţiei Maghiare de Fotbal pentru suporteri: Comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă sancţiuni

Mesajul Federaţiei Maghiare de Fotbal pentru suporteri: Comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă sancţiuni

06 Sep 2013   •   08:33
Mesajul Federaţiei Maghiare de Fotbal pentru suporteri: Comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă sancţiuni

3000 de fani maghiari vin să îşi susţină echipa la meciul România – Ungaria din această seară. România nu a mai pierdut nici un meci în faţa naţionalei Ungariei de mai bine de 30 de ani, iar maghiarii sunt decişi să plece victorioşi de la noi din ţară. Pe de altă parte, suporterii au fost avertizaţi de Federaţia Maghiară de Fotbal că orice abatere de la bunul mers al meciului va dăuna grav atât echipei, cât şi galeriei.

Poliţia şi Jandarmeria sunt prezente în zona Aeroportului „Henri Coandă”, dar şi în trenurile de călători care vin către Bucureşti. 5000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a menţine ordinea pe stadion şi în zonele adiacente.

Înarmaţi cu fumigene, steaguri şi fulare, aproape 1000 de suporteri maghiari au plecat joi seară din Budapesta, cu un tren pus la dispoziţie de Federaţia de Fotbal din Ungaria. Zeci de poliţişti şi jandarmi i-au supravegheat pe toată durata călătoriei.

De la Arad, suporterii maghiari au plecat spre Bucureşti, supravegheaţi de Jandarmerie, anunţă digi24.ro.

Suporterii echipei naţionale a Ungariei au plecat de acasă cu un sfat clar: comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă să fie sancţionate. Este îndemnul Federaţiei Ungare de Fotbal, care a spus răspicat că orice manifestare care încalcă regulile FIFA şi UEFA, fie ea cu conţinut politic, rasist sau care instigă la ură, contravine obiectivelor şi intereselor selecţionatei maghiare.

În acest sens, selecţionerul maghiar a declarat pentru New York Times că „Nu ne pasă de situaţia politică! Nu este un război, este doar fotbal!”, după ce un lider al extremei drepte Jobbik a afirmat că suporterii nu ar veni cu intenţii paşnice la Bucureşti. „Va fi un meci de fotbal care are doar parţial legătură cu sportul”, a declarat Marton Gyongyosi într-un interviu acordat cotidianului american New York Times. „Are legătură cu istoria şi cu politica. Nu e vorba doar despre a câştiga un meci de fotbal, este vorba de înfrângerea României! Dacă cineva se aşteaptă ca suporterii români şi maghiari să urmărească meciul tăcuţi, la un popcorn şi o Coca-Cola, atunci nu ştiu despre ce este fotbalul”, a afirmat Marton Gyongyosi.

Potrivit Federaţiei Maghiare de Fotbal, din cele 5000 de bilete puse la vânzare în Ungaria, aproape 3000 au fost vandute, iar ambele echipe ţintesc acelaşi lucru: calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia.

Meciul România - Ungaria are loc vineri, 6 septembrie, începând cu ora 21:00, la Arena Naţională. În grupa D de calificare la Campionatul Mondial din 2014, Ungaria se află pe locul 2 (11 puncte), deasupra României, care are 10 puncte.

×