x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul lui Iohannis către români: Trebuie să fim un pic mai atenți cât cheltuim

Mesajul lui Iohannis către români: Trebuie să fim un pic mai atenți cât cheltuim

12 Mai 2022   •   13:30
Mesajul lui Iohannis către români: Trebuie să fim un pic mai atenți cât cheltuim

 Președintele Klaus Iohannis spune că românii trebuie, în această perioadă de criză, când prețurile au crescut, să fie atenți cum și cât cheluiesc.

Întrebat joi de jurnaliști dacă în calitatea de prim om al țării resimte efectele inflației și ce sfaturi are pentru români, președintele Klaus Iohannis a spus că în această perioadă oamenii trebuie să fie atenți la cât cheltuiesc.

„Eu cred că este o încercare grea prin care trecem. Eu cred că toată lumea va resimți. Gândiți-vă că plătim mai mult pentru benzină, pentru motorină, pentru alimente și este evident că trebuie să fim un pic mai atenți cu ce cheltuim, cât cheltuim și cum cheltuim”, a spus șeful statului.

Acesta a precizat că Guvernul lucrează la scheme de compensare și că se discută și despre anumite compensări la pensii, la salarii.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că acest război va crea în continuare crize. Este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci și cum cheltui banii”, a adăugat președintele.

Conform noului Raport asupra inflației al BNR, prezentat joi de guvernatorul Mugur Isărescu, inflația va atinge la finele acestui an la 12,5%, după un maxim de peste 14% în luna iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis