x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

15 Apr 2022   •   18:44
Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări membrilor Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, cu prilejul Sărbătorii de Pesah.

„Doresc să adresez felicitări conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, însoțite de urări de sănătate, pace şi prosperitate. Sărbătoarea de Pesah ne invită, an de an, să reflectăm la semnificația parcursului poporului evreu spre libertate, prin credință şi biruirea unor încercări dificile”, a transmis președintele României, cu prilejul Sărbătorii de Pesah.

Acesta a mai spus că pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina ne îndeamnă să dăm proba solidarității, exemplul grijii şi iubirii pentru aproapele nostru.

„În acest context dificil, transmit aprecierea mea pentru felul în care întreaga Comunitate Evreiască s-a alăturat, cu generozitate şi responsabilitate civică, efortului național de ajutorare a vecinilor noștri aflați în suferință. Fie ca Pesah să vă întărească în credință şi să ne apropie de triumful păcii”, a mai spus Iohannis.

Pesah este sărbătoarea religioasă a poporului lui Israel care simbolizează eliberarea din robia egipteană și ieșirea din Egipt a fiilor lui Israel conduși de Moise și cei 40 de ani de peregrinare prin deșert. În timpul acestei sărbători nu se consumă pâine și nici produse dospite.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis