x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meşteşuguri tradiţionale în atelierele de pe uliţele Muzeului Satului

Meşteşuguri tradiţionale în atelierele de pe uliţele Muzeului Satului

de Luminiţa Ciobanu    |    19 Iul 2012   •   13:22

Tabara de creatie “Vara pe ulita' continua. Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti' ii invita pe cei mici, dar si pe parinti si pe bunici, la atelierele desfasurate in cadrul proiectului pedagogic Tabara de creatie “Vara pe ulita', editia a XX-a. De altfel, ultimul modul al acestei tabere se va desfasura in perioada 30 iulie – 10 august 2012 iar ultima zi a activitatilor va fi sambata, 11 august, cand va avea loc, intre altele, o expozitie cu lucrari ale participantilor la tabara.

Proiectul ofera copiilor si tinerilor sansa sa petreaca o vacanta de neuitat, descoperind, cu ajutorul unor cunoscuti creatori populari, in cadrul atelierelor de creatie, tainele unor stravechi mestesuguri (olarit, modelaj, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, pictura naiva, oua incondeiate, cusut-tesut, impletituri, podoabe populare, masti populare, papusi). De asemenea, sunt organizate ateliere de pictura-desen, foto, teatru de papusi, quilling.

Programul taberei cuprinde, pe langa de atelierele de creatie, si activitati de divertisment si socializare (concursuri, teatru, poezie, muzica, joc etc.)

×