Statistic, luna februarie este cunoscută în general ca fiind destul de săracă în precipitaţii, iar vremea din aceste zile tinde să întărească acest lucru. Practic, structura este foarte stabilă, în sensul prezenţei unui câmp ridicat de presiune la nivelul solului, dar şi de geopotenţial în altitudine.
Comentariul Specialistului:
Statistic, luna februarie este cunoscută în general ca fiind destul de săracă în precipitaţii, iar vremea din aceste zile tinde să întărească acest lucru. Practic, structura este foarte stabilă, în sensul prezenţei unui câmp ridicat de presiune la nivelul solului, dar şi de geopotenţial în altitudine. Astfel, singurul fenomen meteo de interes va fi ceaţa de radiaţie, care îşi va face apariţia îndeosebi în orele dimineţii, pe arii restrânse, în zonele mai joase de relief.
Meteorolog Mihai Timu
Azi în ţară:
Bacău 2°C
Baia Mare 5°C
Braşov 1°C
Buzău 3°C
Cluj-Napoca 3°C
Constanţa 1°C
Craiova 2°C
Deva 4°C
Galaţi 3°C
Iaşi 2°C
Miercurea-Ciuc –1°C
Oradea 5°C
Piteşti 3°C
Sibiu 3°C
Suceava 0°C
Târgu-Mureş 4°C
Timişoara 6°C
La munte:
Azi (luni):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în Carpaţii Meridionali, unde izolat vor fi condiţii de ninsoare slabă. Izolat, pe văi va fi ceaţă. Vântul va sufla slab, până la moderat.
Mâine (marţi):
Cerul va fi variabil, iar izolat, pe văi va fi ceaţă. Vântul va sufla slab, până la moderat.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în Carpaţii Orientali şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări.
Bucureşti:
max. 3°C
min. –7°C
Azi (luni):
Ziua, cerul va mai prezenta înnorări, însă condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Noaptea, cerul va fi variabil.
Mâine (marţi):
Cerul va fi variabil, iar noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab. Maxima: 5°C, iar minima: –6 °C.
Poimâine (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. Vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab.
Maxima: 7°C, iar minima: –4°C.
Drumeţii:
Cabana Dambul Morii – Cheile Şapte Scări – Fosta Cabană Piatra Mare
Traseul porneşte de la Dâmbul Morii. Se urmăreşte drumul forestier care se îndreaptă spre sud, traversându-se apa pe un pod. După ce traversează apa, poteca conduce spre Prăpastia Ursului, marcată cu un triunghi albastru. Poteca urcă pe firul apei până la prima treaptă a cascadei, aflată la o înălţime de 8 m. Urcându-se scările cu punţi metalice, se traversează cele şase trepte ale cascadelor, cu înălţimi până la 30 m. La capătul de sus al cheilor, o altă potecă face legătura spre Prăpastia Ursului. Ajungând la marginea pădurii, poteca se îndreaptă spre Poiana Şura de Piatră. La întoarcere se poate folosi acelaşi traseu sau alte trasee ce conduc la Caba-na Dâmbul Morii, la Timişul de Sus sau chiar la Predeal.