x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiștii din Hunedoara și Gorj: Nu știm dacă s-a prăbușit în România

Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiștii din Hunedoara și Gorj: Nu știm dacă s-a prăbușit în România

de Andreea Tiron    |    11 Iul 2023   •   23:21
Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiștii din Hunedoara și Gorj: Nu știm dacă s-a prăbușit în România
Sursa foto: Captură video Florian Motorgeanu

După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observata o lumina puternica, cu flacara și zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanta peste creasta masivului Valcan , salvamontiștii aflați în tura operativa in bazele Salvamont Hunedoara si Salvamont Gorj au întrat în alerta, prima supoziție fiind un avion cu probleme.

"Situația se anunta foarte incerta intrucat nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment și nici nu era declanșată o alerta de aeronava cu probleme sau prabusita.

Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor sa își dea seama ca este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stănesti- Targu Jiu - Tg Cărbunești.

Informații care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbușit în România sau chiar a avut altitudine și viteza suficienta sa ajungă în Bulgaria sau Serbia", transmite Salvamont Romania

Update: Din primele informații, este posibil ca meteoritul să fi căzut în Vidin, Bulgaria.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

meteorit4

meteorit3

meteorit

×
Subiecte în articol: meteorit alerta