x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stația de metrou Tudor Arghezi va fi inaugurată miercuri

Stația de metrou Tudor Arghezi va fi inaugurată miercuri

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   23:00
Stația de metrou Tudor Arghezi va fi inaugurată miercuri

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni va deveni operațională de miercuri. Circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni, urmând ca, ulterior, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, până la Pipera.

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni, construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4, va deveni operațională miercuri, la ora 11.30, potrivit unui comunicat de presă.

Primăria Sectorului 4 anunță că, potrivit graficului aprobat de Metrorex, circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni, urmând ca, ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera.

Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute.

Odată cu darea în folosință a acestui obiectiv de investiții, va fi deschisă publicului și parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: metrou arghezi