x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mexic și America Latină, în topul preferințelor turiștilor amatori de circuite exotice

Mexic și America Latină, în topul preferințelor turiștilor amatori de circuite exotice

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   22:30
Mexic și America Latină, în topul preferințelor turiștilor amatori de circuite exotice

Mexicul rămâne principala destinație care atrage turiști români în America Latină, cererea pentru această țară fiind în creștere în acest an.

Creșterea estimată pentru anul 2023 este de 35% față de anul precedent, când s-a înregistrat oricum o creștere de 30% față de 2021, potrivit DAL Travel.

Cele mai solicitate circuite turistice exotice sunt pentru America Latină, iar printre cele mai inedite se numără cele sub genericul „Un altfel de Mexic” – Mariachi, tequila, istorie și tradiții mexicane. Acestea au o durată de 15, respectiv 17 zile și se vor desfășura în perioadele 30 iunie - 14 iulie, respectiv 23 octombrie - 8 noiembrie, ultimul menționat fiind special programat astfel încât grupul să se poată bucura de sărbătoarea națională a Mexicului, Dia de los Muertos.

Circuitele costă între 3.200 și 4.800 de euro și includ cazări la hoteluri de 4 și 5 stele.

”În cazul grupurilor nu sunt probleme legate de vize sau de accept pentru intrarea în Mexic. Sunt însă cazuri când au existat refuzuri pentru intrarea în țară, pentru cei care călătoreau în mod individual”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenției.

Circuitul ”Un alt fel de Mexic” oferă ocazia de a explora locuri și atracții rareori vizitate de turiștii obișnuiți.

De altfel, Mexicul a rămas una dintre cele mai populare destinații turistice din lume și a înregistrat o creștere impresionantă a vizitatorilor, ajungând la 66 de milioane de turiști internaționali în anul 2022.

Potrivit Ministerului Român al Afacerilor Externe, circa 21.000 de cetățeni români au ales să viziteze Mexicul în același an. Guvernul mexican a promovat puternic turismul ca fiind "o industrie fără fum", motiv pentru care Mexicul a fost mereu una dintre cele mai vizitate țări din lume, fiind a doua cea mai vizitată destinație turistică din America, după Statele Unite.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mexic america latina circuite exotice