x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miercuri, 23 noiembrie, a încetat din viaţă profesorul Oliviu Vlădulescu

Miercuri, 23 noiembrie, a încetat din viaţă profesorul Oliviu Vlădulescu

de Dan Marius Trică    |    25 Noi 2011   •   16:38
Miercuri, 23 noiembrie, a încetat din viaţă profesorul Oliviu Vlădulescu

El fusese internat in urma cu 11 zile in stare critica la spitalul judetean de urgente, suferea de insuficienta renala acuta, precum si de insuficienta cardiaca. Dupa ce a rezistat la doua infarcturi, inima sa a cedat la cel de-al treilea! Pacat. Starea profesorului de franceza s-a deteriorat inca din urma cu sase ani de zile, atunci cand a intrat in greva foamei pentru alocarea celor 6% din PIB invatamantului. A luptat pentru colegii sai de breazla dar a fost uitat la greu. Atunci, a fost vizitat de Basescu si Tariceanu, acum... pe patul de spital, de catre foarte putina lume.

Totusi, se sacrificase pentru tara. Se pare insa ca asa suntem noi, poporul roman, uitam repede. Profesorul Vladulescu a fost si un infocat politician, un as in politica! La scoala nu vorbea politica dar in timpul liber isi impartasea gandurile prietenilor. A trecut pe la Partidul Noua Generatie dar si pe la PD-L! Omul mereu a vrut dreptate!

Oliviu Vladulescu a fost pana in 1989 un luptator anticomunist! Ziua de 22 decembrie a fost una dintre cele mai fericite zile din viata sa! Atunci a cazut Ceausescu! Oliviu Vladulescu venea in fata Prefecturii strigand din toate puterile catre ferestre: "Iesiti afara, comunistilor! Plecati! A cazut Ceausescu al vostru, plecati!". Era fericit, si in acelasi timp mandru. Parca se nascuse a doua oara! Omu` era anti-Ceausescu!
Desi la multi le era frica sa comenteze ceva de Nicolae Ceausescu, Vladulescu nu avea nici un stres. Scrisese chiar niste manifeste antiregim lucru care suparase "Puterea". A fost arestat, dar nici acest lucru nu l-a impiedicat sa urasca sistemul.

Din `89, odata cu caderea regimului, viata lui Oliviu a inceput sa capete culoare. Om destupat la minte, a ajuns profesor de franceza la Liceul Pedagogic "Matei Basarab" din Slobozia. A avut curajul de a intra in grva foamei in 2005 cerand drepturile profesorilor. Tariceanu si Basescu l-au vizitat pe acesta incercand sa il convinga ca nu este bine ceea ce face, dar nu a renuntat! A stat cateva zile bune in greva foamei pentru cateva procente, dar a meritat! Dascalii au obtinut datorita lui acei 6% din PIB!

Ca profesor, Oliviu Vladulescu a fost un cadru didactic de nota 10! Pe langa faptul ca preda excelent, acesta era un apropiat al elevilor! Stia sa isi impuna punctul de vedere dar sa si glumeasca atunci cand era cazul! Elevii stateau in preajma sa in pauze incercand sa fure cate putin de la el! Stilul sau vestimentar era total de la o zi la alta. Daca astazi venea imbracat la patru ace, maine prefera o tinuta lejera cu un pantalon de blugi si tricou. A fost foarte bine pus la punct si din vedere sportiv. Elevii preferau sa rateze o tigara in pauza numai ca sa asculte povestile domnului Vladulescu! Ce meci a fost aseara?! Cine a castigat?! Batem sau nu?!, acestea faceau parte dintre intrebarile pe care elevii microbisti i le adresau profesorului in pauza!

Poate din acest articol va afla si nea Traian al nostru ca s-a stins cel care a facut greva foamei pentru invatamantul romanesc, cel caruia i-a pasat de colegii sai de breazla! Chiar trebuia sa isi puna Vladulescu viata in pericol atunci domnule Basescu?! Nu, nu trebuia sa stea in greva foamei atat, pana a ajunge la un comun- acord! Inchei acest articol mandru ca l-am cunoscut pe cel ce a fost un om de isprava. Amintirea lui va ramane cu siguranta in inimile si in mintile celor care l-au cunoscut si i-au fost elevi! Mi-a fost candva profesor si sunt mandru de acest lucru!

×