x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Chiţac va fi înmormântat fără onoruri militare

Mihai Chiţac va fi înmormântat fără onoruri militare

02 Noi 2010   •   00:00

Fostul general va fi înmormântat miercuri la cimitirul Ghencea Militar. Mihai Chiţac a murit, luni, la vârsta de 81 de ani. El fusese internat de mai multe ori pentru o serie de probleme medicale, iar în luna septembrie a intrat în comă, după o operaţie de extirpare a unor tumori cerebrale canceroase.



Starea de sănătate a lui Mihai Chiţac s-a agravat acum două luni. În ultima perioadă, fostul general fusese eliberat de mai multe ori din închisoare pentru intervenţii medicale. În septembrie, a fost supus unei operaţii de extirpare a unor tumori cerebrale. Intervenţia nu a reuşit în totalitate. Luni, Mihai Chiţac a muritt în urma unui infarct.

În 2008, Mihai Chiţac a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, pentru rolul pe care l-a avut în revoluţia de la Timişoara. El a susţinut tot timpul că decizia a fost nedreaptă.

Mihai Chiţac a făcut parte din grupul de generali trimişi de Nicolae Ceauşescu să reprime revoluţia de la Timişoara. După revoluţia din 1989, el a fost numit ministru de Interne în guvernul condus de Petre Roman.

×