Noul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a depus, astăzi, în prezenţa premierului Emil Boc, jurământul la învestirea în funcţie, pe care o va ocupa temporar până la organizarea concursului de ocupare a postului.
Alături de noul prefect al Capitalei, au depus jurământul de învestire în funcţie şi noii subprefecţi Mariana Câmpurean şi Florin Costinel Gheorghe, desemnaţi interimar în aceste funcţii până la organizarea concursului de ocupare a posturilor.
Înainte de depunerea jurământului de către prefectul şi subprefecţii Capitalei, premierul Emil Boc i-a mulţumit fostului prefect Ioan Ţincu pentru activitatea pe care a desfăşurat-o şi i-a urat succes în activităţile viitoare. Premierul a citit apoi hotărârilor prin care Mihai Cristian Atănăsoaei, Mariana Câmpurean şi Florin Costinel Gheorghe au fost desemnaţi să exercite temporar funcţiile publice. Prefectul Atănăsoaei a spus, după depunerea jurământuluui, că mulţumeşte Guvernului şi primului-ministru pentru încrederea acordată, arătând că numirea este onorantă, dar în acelaşi timp încărcată de responsabilităţi, pentru că este reprezentantul Executivului, responsabil cu respectarea ordinii şi legii publice.
Atănăsoaei a spus că Instituţia Prefectului trebuie să redevină model pentru celelalte instituţii din administraţia publică locală. Noul prefect al Capitalei îşi propune ca în mandatul său să dea dovadă de transparenţă şi imparţialitate, lucruri pe care le doreşte şi de la partenerii săi de lucru. Totodată, cei doi subprefecţi i-au mulţumit noului prefect, precum şi Guvernului pentru încrederea acordată. La ceremonie au participat şi fostul prefect Mioara Mantale, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, deputatul PSD Aura Vasile, ministrul Culturii, Theodor Paleologu şi consilieri generali.
Mihai Atănăsoaei a câştigat un mandat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) la alegerile din 2008 şi a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare de anul trecut, pentru un mandat de deputat în Bucureşti, dar nu a reuşit să intre în Parlament. Atănăsoaie este, potrivit declaraţiei de interese completate în iulie 2008, purtător de cuvânt şi secretar al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR), precum şi membru în Biroul Permanent al PDL Sector 2. În urmă cu două săptămâni, noul prefect al Capitalei a susţinut examenul pentru intrarea în categoria funcţionarilor publici. Potrivit declaraţiei de avere, aflată pe site-ul Primăriei Bucureşti şi completată tot în iulie 2008, Mihai Cristian Atănăsoaei are o casă în Corbeanca (judeţul Ilfov), cu o suprafaţă de 386 de metri pătraţi, cumpărată în 2006, şi un teren intravilan de 605 metri pătraţi, în aceeaşi localitate, achiziţionat în acelaşi an. Noul prefect al Capitalei are trei depozite bancare, două dintre ele deschise în 2005 la Credit Europe Bank, unul în valoare de 65.000 de euro şi celelălalt de 410.000 de lei, şi un altul de 90.000 lei la Alpha Bank. De asemenea, Atănăsoaei a contractat în 2006 un credit în valoare de 130.000 euro la Banca Comercială Română, scadent în 2031, şi unul de 34.300 de lei la aceeaşi bancă, tot din 2006, care trebuie rambursat până în 2016. Potrivit declaraţiei de avere, noul prefect al Capitalei a avut anul trecut un venit total de 1,2 milioane lei în urma activităţii desfăşurate în cadrul propriului birou notarial, şi de 64.800 de lei pentru funcţia de purtător de cuvânt al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România. Ion Ţincu a ocupat funcţia de prefect al Capitalei din 19 iunie 2008, după ce Guvernul decisese schimbarea lui Cătălin Deaconescu.
Mediafax
Citește pe Antena3.ro