x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei: "Antena 3 este supusă unor presiuni fără precedent"

Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei: "Antena 3 este supusă unor presiuni fără precedent"

29 Oct 2013   •   14:48
Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei: "Antena 3 este supusă unor presiuni fără precedent"

Mihai Gâdea a solicitat constituirea unei comisii de anchetă care să ceară toate punctele de vedere necesare şi să întocmească un raport care să fie inclus într-un dosar pregatit pentru a fi transmis instiutuţiilor europene.  Gâdea a precizat, în cadrul unei audieri la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, la Parlament, că postul Antena 3 a fost supus unor presiuni fără precedent, care pun în pericol libertatea de exprimare şi statul de drept. "În fruntea atacurilor asupra Antena3 s-au aflat preşedintele Traian Băsescu, CSM şi DNA, a precizat Mihai Gâdea".

Citeşte şiPapici, “muncit” de exclusivităţile din Jurnalul Naţional

Printre argumentele lui Mihai Gâdea s-a numărat şi imaginea pe care a postat-o în spaţiul public consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care reprezintă o captură din emisia Antena 3, acoperită de gratii.

Citeşte şi Jurnalul şi Antena 3 sunt “pernicioase”! Lucian Papici s-a antepronunţat în 2012; după un an, trimite ziarul şi A3 în instanţă!

Potrivit comisiei, "un demnitar sau un om de stat nu are voie să se exprime împotriva unui trust media. Este evident ca justitia, prin reprezentantii ei, au creat o tinta din Antene si in special din Antena 3. Este evident ca lucrurile sunt abominabile si trebuiesc gasite solutii pentru respectarea legilor".

„Parlamentul nu poate face comisii de anchetă. Există comisii care verifică, cercetează, emit anumite puncte de vedere, recomandă anumite lucruri, sau eventual îşi spun părerea pe hârtie, în scris, despre anumite lucruri. (...) Eu cred că trebuie să găsim un text, să facem un text, prin care, luând la cunoştinţă cele pe care ni le-aţi spus, să-l prezentăm ca pe opinie oficială a Comisiei” a precizat Mădălin Voicu.

Citeşte şi Papici, ţinut în scaun să “rezolve” Antena 3. Şeful secţiei 1 DNA, cu mandat încheiat, este în prelungiri pentru dosarul “Şantajul”

Declaratii Mihai Gâdea

-  În fruntea atacurilor asupra Antena3 s-au aflat preşedintele Traian Basescu, CSM şi DNA
- DNA a inventat un aşa-zis dosar de şantaj asupra unei entităţi din trust
- DNA a declanşat urmărirea penală împotriva entităţii juridice Antena 3
- Este pentru prima oară cand o instituţie de presă este pusă sub urmărire penală
- Este pusă în pericol existenţă a sute de angajaţi
- Au fost emise comunicate împotriva emisiunilor, împotriva invitaţilor, invocându-se aşa-numite presiuni asupra unor magistraţi
- Postul nostru este supus unor presiuni şi ameninţări

×