x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Necolaiciuc, eliberat din arest. Fostului director CFR i s-au revocat mandatele

Mihai Necolaiciuc, eliberat din arest. Fostului director CFR i s-au revocat mandatele

26 Ian 2012   •   13:33
Mihai Necolaiciuc, eliberat din arest. Fostului director CFR i s-au revocat mandatele

Fostul director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane, Mihai Necolaiciuc, a fost eliberat astazi din arest, dupa revocarea tuturor celor patru mandate de arestare. Necolaiciuc a fost extradat in 20 aprilie 2011 din SUA, pentru a fi judecat pentru prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro.

Necolaiciuc urmeaza sa paraseasca arestul dupa ce vor fi indeplinite procedurile legale.

Mihai Necolaiciuc a fost acuzat ca ar fi prejudiciat Caile Ferate Romane cu circa 70 de milioane de euro, in perioada in care a fost director al CFR. Suma ar putea fi mai mare, alte dosare, in cazul sau, fiind in lucru.

Necolaiciuc a prejudiciat CFR umfland pretul produselor si echipamentelor achizitionate. De exemplu, un sac de ciment era cumparat cu 3,6 milioane de lei vechi, iar pentru un metru patrat de mocheta se platea 6 milioane de lei.

Necolaiciuc a fost numit director la CFR in 2000, cercetarile impotriva acestuia incepand in 2004, la scurt timp dupa ce a fost destituit.

La inceputul anului 2005, Necolaiciuc a parasit tara cu destinatia Republica Moldova, plecand apoi in Austria, unde a fost depistat de catre Interpol.

A fost prins, in cele din urma, in SUA, in West Palm Beach, in 2007, insa autoritatile americane l-au extradat abia anul trecut, insistand ca acesta sa aiba parte de un proces corect.


Stire in curs de actualizare

×