x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihail Boldea: "Mi-au plăcut armele, sirenele, girofarurile, am încercat să dau la Academia de Poliţie să devin ofiţer"

Mihail Boldea: "Mi-au plăcut armele, sirenele, girofarurile, am încercat să dau la Academia de Poliţie să devin ofiţer"

21 Mar 2012   •   13:43
Mihail Boldea: "Mi-au plăcut armele, sirenele, girofarurile, am încercat să dau la Academia de Poliţie să devin ofiţer"

Intr-un amplu articol publicat in 2005 de ziarul local "Viata Libera", se spunea despre Mihail Boldea ca "trage zilnic de fiare, are pistol cu gaze, centura neagra la Aikido; nu fumeaza, nu bea cafea, in timpul liber colinda muntii, se azvarle in cascade imbracat in neopren si aspira la brevetul de scufundator. Mai nou, a inceput sa-si construiasca o cariera politica in PD".

Apoi, Boldea isi face autobiografia romantata, spunand despre el ca "mijlociul familiei si singurul avocat. Fratele mai mare si mezinul sunt medici. Mihai sustine ca a venit pe lume in "clasica familie comunista de intelectuali", mama fiind profesoara, tatal inginer in Combinat. Cum era pustiul Mihai Boldea? Sportiv! Potrivit marturiei, juca fotbal pana rupea tenisii. "Din clasa a III-a pana pe la vreo 11 ani am facut tenis de performanta. Am participat la preliminarii ca sa intru in lotul national de tenis de camp. S-a facut un blat si nu am intrat in lotul national de copii al Romaniei, asa mi-au spus tata si antrenorul", ne-a povestit tanarul avocat. In clasa a IX-a l-a convins pe fratele cel mic sa se faca impreuna avocati. Toate bune si frumoase, numai ca fratele cel mare, care era deja student la Medicina, l-a luat pe mezin la morga si i-a aratat un cadavru. Impresionat, fratiorul cel mic a ales sa se faca doctor, lasandu-l singur la bara pe Mihai. Si el a avut o tentativa de abandon: "Mi-au placut armele, sirenele, girofarurile, am incercat sa dau la Academia de Politie sa devin ofiter, dar datorita faptului ca port ochelari am fost respins la proba medicala, si, dupa doua saptamani, fiindca aveam aceeasi pregatire pentru examen, am mutat dosarul la Iasi si am intrat la Drept. Asa a vrut Dumnezeu, sa urmez calea pe care am ales-o initial, cea de avocat".

"Important este sa ai de la cine sa furi, iar cand nu ai de la cine, furi de peste tot"
"Mihai Boldea a terminat facultatea cu 9,87, anul IV cu 10 pe linie. "Avocatura se fura, nu se invata! Important este sa ai de la cine sa furi, iar cand nu ai de la cine, furi de peste tot. Am intrat la 22 ani in avocatura si uite ca am aproape opt ani. Avocatura e ca un bulgare de zapada. In fiecare zi, in fiecare an, prin procese dobandesti experienta, cresti. De la maestrul meu, dl Balan, am invatat ca nu exista dosar in care sa nu poti sa faci nimic. Cine spune asta sa se lase de avocatura!", pledeaza Mihai. El povesteste ca, prin prisma profesiei, cel putin la inceput a intrat mai mult in dosare penale. Ce relatii are cu interlopii? "Ponderea clientilor mei erau (sic!) oameni acuzati de diverse fapte grave si se spunea ca sunt avocatul lumii interlope. Era vorba lumii, nu a mea! E impropriu spus lume interlopa. E o lume speciala a lor, a baietilor... (...). Nu am avut astfel de legaturi. In momentul in care vine la tine, indiferent de statutul lui socio-economic, e un client ca toti clientii. Ii spun ce solutii exista. Daca esti fair-play de la inceput n-are de ce sa-ti fie teama, pentru ca el stie la ce sa se astepte. Nu-i convine, merge la altul! In dosarele in care erau probe clare de vinovatie am preferat sa stau in banca mea si sa-i las pe altii. Acum mi-am diversificat activitatea, am intrat si pe civil si pe comercial". El a tinut sa ne asigure ca in afara de a le fi avocat, nu are nici o alta relatie cu asa-zisii interlopi. "Cand esti avocat, devii persoana publica. Trebuie sa-ti pastrezi imaginea si demnitatea. In momentul in care intri in cercul lor si participi la petrecerile lor, in mod clar respectul lor fata de tine este zero. Am fost invitat, dar am refuzat spunand ca nu are nici un sens". Incidente? "Am avut, la inceputul profesiei, un incident intr-un proces de divort cu un sot mai nervos. A trebuit sa-mi iau pistol cu gaz. Nu l-am folosit niciodata, nici nu-l port, dar asa a fost situatia. Sotul s-a suparat, imi telefona, ma ameninta, si am vrut sa ma protejez", povesteste Boldea.

"Basescu e tatic"
... le declara Mihail Boldea jurnalistilor de la "Viata Libera". "In 2002, el a devenit membru al Partidului Democrat, iar de curand (n.r. - articolul a aparut in 2005) a devenit presedintele interimar al Organizatiei Judetene de Tineret. De ce PD? "Politica ma antreneaza, ma pune sa ma gandesc si la altceva decat la drept. Imi place Basescu, e un tip tare! Imi place si ca om si ca politician! A reusit sa fie tatic in fata tuturor, transeaza problemele cu fermitate, corectitudine! Mi-a placut de cand era ministru. Am ales PD pentru ca mi-a placut articolul 5 din statutul partidului. Democratii sunt oameni de actiune, interesati de viitor! Nu am venit aici sa fac pe pisica, am hotarat sa intru activ, avand in vedere structura profesionala. Bara m-a format si sunt luat in serios. Am spus din start: Am venit la PD sa facem ceva!", spune liderul". In octombrie 2011, Boldea si-a dat demisia din PD-L si s-a inscris in UNPR.

In liceu, sapa la vie
Boldea se lauda in presa locala ca stie si ce inseamna munca de jos! "Nu mi-e rusine. Eu dintr-a IX-a pana intr-a XI-a am dat la sapa de mi-au sarit capacele. Dadeam cu sapa si sarea unealta de tare ce era pamantul. Tatal meu are 25 de ari de vie. A fost un exercitiu foarte bun dand la sapa vineri, sambata, cald afara, transpirat, iti doreai o gura de apa rece si nu era decat apa calda ca erai la camp!", povestea el.

Suedia, Danemarca, Hamburg, Helsinki sau Venetia?
Ramas fara imunitate parlamentara si chemat de DIICOT la audieri, Boldea e astazi disparut. Acum 7 ani el le marturisea jurnalistilor de la "Viata Libera" ca ii place sa calatoreasca prin lume si sa se distreze. "In Galati este exclus sa merg in baruri, cluburi, discoteci! Nu, pentru ca ma intalnesc cu foarte multi clienti de-ai mei. Si atunci care ar fi autoritatea mea in fata lor? Daca vreau sa ma duc intr-o discoteca, pot sa ma duc la munte sau in afara tarii. Imi place sa ma distrez!" Ii plac artele martiale si are centura neagra in Aikido. Aikido te invata autocontrolul, e arta martiala in care folosesti energia adversarului. Acum nu mai are timp de antrenamente, dar merge zilnic la sala si jumatate de ora trage de fiare. Fitnessul e modalitatea lui de relaxare. In timpul liber ii place sa "calareasca" muntii. Ultima data a mers cu fratele lui si a facut rafting: ca niste nebuni s-au imbracat in costume de neopren si si-au dat drumul pe Cerna, pe cascade. A vazut Suedia, Danemarca - Copenhaga, Hamburg, Helsinki si Venetia despre care spune doar atat: "cine se duce la Venetia sa mearga cu persoana pe care o iubeste cu adevarat, altfel n-are ce cauta acolo!". O fi ales Venetia? Suedia, Danemarca, Hamburg, Helsinki? (AOP)

×
Subiecte în articol: mihail boldea