x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihăilă: Am venit să fac treabă. Mă aștept să lucrez bine cu Cîțu

Mihăilă: Am venit să fac treabă. Mă aștept să lucrez bine cu Cîțu

21 Apr 2021   •   20:18
Mihăilă: Am venit să fac treabă. Mă aștept să lucrez bine cu Cîțu
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE:

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăila, a declarat că proiectul privind modul în care se calculează carantina în localități trebuie să fie discutat în Guvern, împreună cu specialiștii în domeniu.

În prima conferința de presă organizată după ceremonia de învestitură, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că orice proiect legat de modul în care se stabilește carantina la nivelul localităților va fi discutat de Guvern și împreună cu specialiștii.

„Este un proiect care trebuie discutat la nivel guvernamental, dar de asemenea pentru care părerea specialiștilor trebuie luată în considerare”, a declarat Mihăilă.

Noul ministru a mai spus că are în plan o reorganizare și o eficientizare la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul DSP-urilor. „Am început evaluarea directorilor din DSP-uri și vom continua acest lucru, acesta este primul pas. Dacă este vorba să vorbesc despre nevoi în Ministerul Sănătății, este nevoie de digitalizare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a precizat că principala problemă a sistemului este numărul mic de paturi de la ATI. În ceea ce privește spitalele din MApN și SRI, Ioana Mihăilă a declarat că nu există intenția de a fi trecute în subordinea Ministerului Sănătății.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că se așteaptă să lucreze bine cu premierul Florin Cîțu, deși susține că nu poate să spună că va șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-a avut împreună cu Vlad Voiculescu.

„Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu, așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta timp cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, de reformă”, a declarat Ioana Mihăilă în prima conferință de presă organizată după preluarea mandatului de ministru al Sănătății.

Ea a precizat că echipa cu care va lucra la minister nu este încă completă: „Echipa este în curs de formare și probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doman doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid”.

Noul ministru al Sănătății susține că nu va „șterge cu buretele” proiectele începute de Vlad Voiculescu, dar a precizat că „acesta este mandatul meu”.

„Nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu”, a mai spus Ioana Mihăilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ioana mihaila