x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihăiţă Neşu are un portret din...seminţe, realizat de o arădeancă!

Mihăiţă Neşu are un portret din...seminţe, realizat de o arădeancă!

de Lucian Dobrater    |    24 Apr 2012   •   08:08
Mihăiţă Neşu are un portret din...seminţe, realizat de o arădeancă!

Mihaita Nesu va intra, zilele viitoare, in posesia primului sau portret realizat de aradeanca Daniela Kovats, cunoscuta pentru tablorile pe care le face din seminte. Tabloul care il intruchipeaza pe Mihaita Nesu are dimensiunea de 40/50 cm si a fost confectionat din aproximativ 40.000 de seminte de mei de diverse nuante, seminte de mac, se­minte de in, seminte de mustar, seminte de rapita si seminte de linte. Daniela Kovats a precizat ca a realizat acest tablou impresionata fiind de ambitia sportivului de a trece peste greutatile cu care se confrunta. 'Am terminat acest tablou in luna februarie, chiar de ziua lui, ocazie cu care i-am transmis insa­natosire grabnica, recuperarea abi­litatilor fizice si sa aiba rabdarea pe care am avut-o eu, la realizarea acestui portret. Este un cadou pentru ambitia si vointa lui de a in­vinge nefericita afectiune de care sufera, un gest de admiratie al fa­miliei mele, fata de viata lui Nesu, sportiva si personala', a spus Da­niela Kovats.

Daniela Kovats a lucrat la portretul lui Nesu trei saptamani, mai mult decat la alte portrete pentru ca a dorit sa redea exact culorile tricoului clubului de fotbal la care a activat fotbalistul. Astfel, aceasta a fost nevoita sa vop­seasca unele seminte, bucata cu bucata. 'A trebuit sa vopsesc multe seminte pe care le-am folosit in partea de jos a tabloului, la tricou. Am avut nevoie de seminte in nuan­te de gri si alb, pe care nu le-am gasit in comert si atunci le-am vopsit', a spus Daniela Kovats. Cu ajutorul unei persoane din Ploiesti, care va pleca, zilele viitoare in vizita la Mihaita Nesu tabloul realizat la Arad va ajunge la fotbalist.

Pe 10 mai 2011, Mihaita Nesu s-a accidentat grav, dupa un duel cu coechipierul Alje Schut, in timpul unui antrenament al echipei Utrecht, fundasul roman avand o vertebra rupta in zona superioara a coloanei vertebrale. Acesta urmeaza un amplu program de recuperare la Clinica De Hoogstraat din Utrecht.

Daniela Kovats este membra a Cenaclului aradean 'Ion Andreescu', iar tabloul cu Mihaita Nesu este al doilea realizat la capitolul 'fotbalisti', primul fiind cu Ilie Oana, fost jucator la Pe­trolul Ploiesti. Acesta a intrat in posesia tabloului, anul trecut, odata cu inaugurarea stadionului din Ploiesti. Pe langa tabloul cu Mihaita Nesu, artista plastica din Arad a reusit, in ultimele luni sa mai realizeze doua tablouri integrate la categoria 'cladiri faimoase'. Este vorba despre un tablou care infatiseaza Taj Mahal, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume si Opera din Sydney, una dintre cele mai distincte si celebre cladiri ale se­colului al XX-lea. Daniela Kovats mai are realizat un tablou cu Catedrala Sfantul Vasile din Moscova, simbol al arhitecturii traditionale din Rusia.

×