x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de copii înscrişi pentru un "Paşaport pentru excelenţă"

Mii de copii înscrişi pentru un "Paşaport pentru excelenţă"

29 Mar 2011   •   18:49

Peste 2.600 de elevi din toată ţara au intrat în cursa pentru o tabără de vară de două săptămâni la Oxford sau pentru unul dintre premiile concursului de creativitate în limba engleză "Paşaport pentru excelenţă", organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Mirunette International Education, British Council şi Fischer International.

Data de 22 martie 2011 a fost termenul-limită de înscriere în concursul de limba engleză, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu, în cadrul Olimpiadelor Creativităţii. Până la această dată, 2.622 de elevi, cu vârsta între 12 şi 17 ani, din toate zonele ţării s-au înscris pe site-ul concursului, www.pasa­portpentruexcelen­ta.ro, cu o lucrare grafică sau cu o fotografie realizată de ei, reprezentativă pentru proverbul britanic "Learning is a treasure that will follow its owner everywhere".

Din rândul celor înscrişi, doar cei mai buni s-au calificat pentru cea de-a doua probă a concursului: un eseu în limba engleză pe o temă anunţată. Pe baza eseului şi cu ajutorul criteriilor, un juriu va desemna la finalul lunii aprilie cei mai buni 20 de copii şi tineri care vor participa în Bucureşti, pe 30 aprilie şi 1 mai 2011, la un interviu, în urma căruia se vor anunţa câştigătorii "Paşaportului pentru excelenţă".

În fiecare etapă a concursului, cei mai buni elevi sunt premiaţi. Copii din toată ţara au câştigat până acum premii pentru cele mai bune ilustraţii şi cele mai reuşite prezentări în limba engleză ale imaginilor alese. Însă premiile cele mai mari vor fi câştigate la finalul concursului, pe 7 mai. O tabără de vară de două săptămâni la Oxford, examene de competenţă lingvistică, cursuri şi dicţionare în limba engleză şi multe alte premii îi aşteaptă pe cei care vor convinge ju­riul că au imaginaţie şi cunosc foarte bine limba engleză. "Paşaport pentru excelenţă" premiază şi profesorii! Trei profesori, din judeţele Vrancea, Sibiu şi Bacău, care au avut cei mai mulţi elevi înscrişi în concurs, vor pleca într-o tabără de două săptămâni în Anglia în vara anului 2011.

Cei mai interesaţi de acest concurs au fost elevii din Bucureşti, Timiş, Dolj şi Iaşi. În privinţa nu­mă­rului de înscrieri, fruntaşe au fost ju­de­ţele Giurgiu, Bacău, Timi­şoa­ra şi Bucureşti. English Today, cel mai popu­lar curs de limba engleză la nivel european, le-a recomandat copiilor acest concurs şi îi va răsplăti pe cei mai creativi dintre ei. Astfel, cele mai bune cinci fotografii înscrise în concurs vor primi câte o colecţie completă a acestui curs. Alte detalii despre concurs pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×