x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de oameni au blocat circulaţia la Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat

Mii de oameni au blocat circulaţia la Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat

12 Ian 2012   •   17:05
Mii de oameni au blocat circulaţia la Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat

UPDATE 20.00: Persoanele care s-au strans, joi seara, in centrul municipiului Targu Mures pentru a-l sustine pe Raed Arafat au pornit in mars spre sediul SMURD, blocand circulatia, iar manifestantilor li s-au alaturat alte cateva sute de persoane, astfel ca numarul acestora a ajuns la aproximativ 1.500.

Manifestantii scandeaza "Vrem sa traim, nu vrem sa murim", "Haideti cu noi", "Jos Basescu", "Arafat nu uita, noi suntem de partea ta", "Afara din tara cu javra ordinara", "Romania, trezeste-te".

Protestul a dus la blocarea circulatiei in centrul orasului, insa ulterior traficul a revenit la normal intucat manifestantii s-au deplasat pe o strada mai putin circulata, in zona caminelor studentesti, indreptandu-se spre sediul SMURD Targu Mures.

Actiunea de protest a fost initiata pe reteaua de socializare Facebook, iar participantii au aprins lumanari si au avut pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat suntem alaturi de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greata fata de Basescu", "Nu ne luati dreptul la viata", "Raed Arafat un model de urmat, Basescu un model de.... Unul construieste de 20 de ani, celalalt darama de circa opt ani".Un nou miting de sustinere a fondatorului SMURD, Raed Arafat este programat, in aceasta seara, de la ora 18.00, in Piata Trandafirilor din Targu Mures.

Evenimentul vine dupa ce un miting similar a fost organizat, ieri, la Cluj, unde in jur de 50 de persoane au iesit in strada afisand pancarte cu mesajele: "Respect Raed Arafat" sau "Ne-ati curuit".

Targu Mures este orasul in care Raed Arafat a infiintat serviciul de urgenta SMURD, in 1990.

Arafat a demisionat din functia de subsecretar de stat din Ministerul Sanatatii, nemultumit fiind de noua varianta a legii sanatatii, care permite privatilor sa faca interventii de urgenta.

Arafat a fost criticat dur de presedintele Basescu pentru opozitia lui fata de noua lege.

×