x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de plicuri cu substanţe etnobotanice, descoperite la Oradea

Mii de plicuri cu substanţe etnobotanice, descoperite la Oradea

21 Sep 2012   •   12:21
Mii de plicuri cu substanţe etnobotanice, descoperite la Oradea

Aproximativ 3.000 de plicuri cu substante etnobotanice au fost confiscate de politistii oradeni, peste 1.600 dintre aceste plicuri fiind gasite in timpul unui control la un magazin din Oradea care comercializa astfel de produse si a carui activitate a fost suspendata din lipsa autorizatiei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, politistii Serviciului Antidrog, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare Bihor, ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor si ai Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor, au facut, astazi, un control la o firma din centrul municipiului, administrata de un tanar de 29 de ani din localitatea Rapa.

In urma verificarilor au fost confiscate 1.643 de plicuri cu diverse produse care contin substante de tip etnobotanic neautorizate, iar inspectorii sanitar-veterinari au dispus suspendarea activitatii firmei pana la obtinerea autorizatiilor necesare functionarii.

"In aceeasi zi, politistii rutieri au gasit in masina unui oradean de 29 de ani, oprit pe DN 1, intre Alesd si Oradea, 1.200 de plicuri cu diverse produse care contin substante de tip etnobotanic. Produsele etnobotanice au fost ridicate in vederea confiscarii", se mai arata in comunicat

Un alt comerciant de etnobotanice a fost descoperit de agentii oradeni de siguranta publica si patrulare. Este vorba despre un tanar de 21 de ani din localitatea Rapa, care a fost prins in timp ce vindea pe strada 111 plicuri de produse etnobotanice. Tanarul a fost sanctionat contraventional conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 1.500 de lei. Daca in urma expertizarii produselor se constata ca substantele au efecte psihoactive, cei trei tineri risca pedepese cuprinse intre 2 si 8 ani inchisoare.


×