x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de turişti, aşteptaţi în weekend la munte. IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Mii de turişti, aşteptaţi în weekend la munte. IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

09 Ian 2015   •   13:23
Mii de turişti, aşteptaţi în weekend la munte. IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Câteva mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend în staţiunea montană Rânca, toate cele şase pârtii fiind în perfectă stare de funcţionare. Toate cele şase pârtii dispun de teleschi, iar cea din centrul staţiunii, M 1, este dotată şi cu nocturnă, putându-se schia şi noaptea.

Cea mai lungă pârtie este cea de pe Vârful Păpuşa, având o lungime de aproximativ 1.000 de metri, aceasta dispunând şi de telescaun.

LIVE de pe pârtiile din România

"Starea pârtiilor este foarte bună, toate cele şase pârtii funcţionează la capacitate, stratul de zăpadă este undeva la 50-60 de centimetri minim, sunt condiţii optime de practicare a sporturilor de iarnă. Ne aşteptăm la un aflux mare de turişti şi e confirmat din ultimele săptămâni, e clar că lumea va urca în staţiune. Efectivele de salvamontişti sunt mărite, iar ambulanţa noastră este permanenţă în staţiune. Pe drumul care urcă în staţiune se circulă în condiţii bune acum, se întreţine drumul în permanenţă, dar s-ar putea să se schimbe vremea în week-end, să ningă, iar turiştii trebuie să fie pregătiţi în cazul în care se vor înregistra ninsori", a declarat pentru Agerpres Sabin Cornoiu, şeful Serviciului de Salvamont Gorj.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă poate atinge şi un metru şi jumătate, iar turiştii sunt sfătuiţi să îi anunţe pe salvamontişti în cazul în care vor să meargă pe traseele din zonă.

×