x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militar roman ucis în Afganistan

Militar roman ucis în Afganistan

12 Mai 2010   •   00:00
Militar roman ucis în Afganistan

Un militar român a murit, în această dimineaţă, în Afganistan. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc la începutul şedinţei de Guvern, înainte ca Ministerul Apărării să emită un comunicat în acest sens. În timpul unei operaţiuni de securizare, militarul a declanşat explozia unei mine antipersonal. Sergentul-major avea de 31 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Potrivit MApN, sergentul-major Valerică Leu, din cadrul Batalionului 33 Manevră, dislocat în Afganistan, a căzut la datorie, miercuri, la ora 8.30 (ora României), în timpul unei misiuni.

Sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit.

Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat, se mai arată în comunicat.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, locuia cu chirie într-un cămin militar de garnizoană a Vânătorilor de Munte Braşov, în cartierul Astra, împreună cu familia sa. Era căsătorit şi avea un copil.

Soţia sa este, de asemenea, cadru militar, potrivit unor vecini ai militarului. Militarul spera să îşi cumpere un apartament cu banii strânşi în urma misiunii din Afganistan, unde plecase în luna februarie, relatează Mediafax.


Boc i-a solicitat ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, să demareze procedurile pentru sprijinirea familiei militarului care şi-a pierdut viaţa.

"Îl rog pe ministrul Apărării Naţionale să urmeze procedurile aferente în asemenea situaţii, de sprijinire a familiei şi de derulare a procedurilor instituţionale', a spus Boc, în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului le-a cerut apoi miniştrilor să ţină un moment de reculegere.


×
Subiecte în articol: observator