x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarii acuzaţi în cazul Ciorogârla, achitaţi pentru furt, dar condamnaţi pentru călcare de consemn

Militarii acuzaţi în cazul Ciorogârla, achitaţi pentru furt, dar condamnaţi pentru călcare de consemn

28 Sep 2011   •   17:57

Curtea Militara de Apel Bucuresti i-a achitat astazi definitiv, pe militarii acuzati de furtul armelor de la Ciorogarla, stabilind pedepse doar in cazul faptelor de calcare de consemn, cea mai mare fiind de trei ani cu executare, potrivit Mediafax. Potrivit deciziei instantei, militarii Marius Tudorache, Ionut Gagea si Daniel Gugea au fost achitati pentru furt calificat si nerespectarea regimului armelor. In cazul lui Marius Tudorache, instanta a schimbat incadrarea de la instigarea la calcare de consemn la calcare de consemn, fapta pentru care a primit un an de inchisoare.

De asemenea, in cazul altor militari, pedepsele pentru calcare de consemn au fost reduse de la cele initiale, cuprinse intre sase luni si 15 ani de inchisoare, pana la cel mult trei ani de inchisoare cu executare. Sentinta in cazul celor 11 militari judecati in dosarul privind furtul armelor de la Ciorogarla este definitiva. Cei 11 militari au fost trimisi in judecata in 2 martie 2009, fiind acuzati initial de furt calificat, calcare de consemn si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In cazul furtului de arme de la Ciorogarla au mai fost trimise in judecata 17 persoane, dupa ce, in urma unor descinderi, in decembrie 2009, anchetatorii au gasit 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogarla. Seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Codrut Olaru, declara, in februarie, ca din depozitul militar de la Ciorogarla au fost sustrase 61 de arme, din care zece nu au fost recuperate, insa operatiunea de cautare continua. Anchetatorii au descins, in 27 decembrie 2009, in 45 de locuri, fiind gasite 27 de arme din cele disparute in martie 2009, de la unitatea militara din Ciorogarla.

In 10 februarie 2011, 15 arme - cinci mitraliere AKM si zece pistoale - furate de la UM Ciorogarla in decembrie 2009 au fost gasite la casa bunicilor interlopului Eugen Preda, arestat in cazul tranzactionarii armelor. In 16 martie 2010, anchetatorii au mai gasit, in zona Bacu-Dragomiresti, inca o arma din lotul celor furate de la Ciorogarla.

×
Subiecte în articol: observator