x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarul român, ucis în Afganistan, va fi adus în ţară, astăzi, la ora 17.30

Militarul român, ucis în Afganistan, va fi adus în ţară, astăzi, la ora 17.30

02 Mar 2009   •   00:00

Sublocotenentul Claudiu Chira, care a căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Române, anunţă Agerpres.



După sosirea aeronavei, la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni se va desfăşura o ceremonie militară şi se va prezenta ordinul ministrului Apărării Naţionale privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Claudiu Chira. Va fi prezentat şi Decretul prezidenţial privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit de Claudiu Chira în timpul executării misiunii. Funeraliile sublocotenentului Chira vor avea loc miercuri, 4 martie, în localitatea Râşnov (judeţul Braşov), în prezenţa oficialilor din conducerea Ministerului Apărării Naţionale şi a Statului Major General.
Soldatul român a fost omorât, joi, în Afganistan. Chira Claudiu avea 30 de ani şi era căsătorit. El se afla într-un convoi, care patrula pe autostrada A1, între Qalat şi Kabul. autovehiculul Humvee în care se afla subofiţerul român a trecut peste un dispozitiv explozibil. Românul a fost grav rănit, şi deşi un elicopter a încercat să îl transporte la Kabul, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

×
Subiecte în articol: romania